Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" Враца продължава подготовката си без треньор

 

Врачанският "Ботев" продължава да се готви за новия шампионат на "А" футболна група, без да има старши треньор. Според неофициално потвърдена информация за поста се спрягат две италиански и едно българско име. От клуба уточниха, че ще заложат на опитен и доказан в професията специалист, без да уточняват нищо повече.

По документи наставник на тима е Антони Здравков, който обаче преди седмица научи, че новото ръководство не разчита на него за кампанията. Днес Здравков ще дойде във Враца, за да уточни с шефовете си начина на разтрогване на договора. Подобна е съдбата и на помощник треньорът Светлин Симеонов, който също е обявил желание да напусне. Днес другите двама помощник треньори Тодор Гарев и Илия Вълов ще преговарят за бъдещето си.

Тежки преговори в рамките на днешния ден пък се задават с много от нарочените за освобождаване. В неделя спортно-техническият директор на "Ботев" Валентин Станчев обяви, че "от клуба няма освободени и новопривлечени футболисти, а всички, които водят подготовка са потенциални състезатели на отбора". Яснота ще има в сряда, когато врачани трябва да картотекират минимум 15 футболисти в БФС. Има и обещание, че новата управа на клуба ще даде брифинг, на който ще определи целите и щаба си.

В същото време Врачанският окръжен съд регистрира новата управа на ПОФК "Ботев". Това се случи в петък, а следващите 2 дни бяха използвани за преговори с настоящи и бъдещи футболисти на врачанския тим.

По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна