Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гребците от Козлодуй първи във временното класиране на Спартакиадата по морски спортове

Състезателите от секция "Гребане" към "АЕЦ Козлодуй" заеха челните позиции в Спартакиадата по морски спортове на Военноморските сили и в откритото Държавно първенство по ветроходство с лодки "Ял - 6". В първата гонка "гребане" вчера мъжете поведоха класацията с най-добро време от 11 минути и 55 секунди и общо 8 точки. Днес те подобриха времето си във втората гонка "гребане" и отново застанаха на чело с време от 11 минути и 38 секунди.

В дисциплината "ветроходство" козлодуйчани останаха втори във временното класиране след вчерашните две гонки, в които достоен опонент се оказа отбора на домакините от Висшето военноморско училище "Н. Й. Вапцаров". До края на днешния ден трябва да станат ясни и резултатите от следващите две гонки "ветроходство", но притесненията на спортистите са свързани с рекордните горещини и наличието на слаб вятър, което е крайно неподходящо за показване на най-добри резултати в дисциплината.

За утре са насрочени третата и четвъртата гонка в "гребането", петата в дисциплината "ветроходство", както и надпреварата "хвърляне на хвъргало".

"Определено имаме всички шансове за победа. Тази година конкуренцията е много по-слаба от предишните.", коментира треньорът на гребците Огнян Панов.

Тегленето на въже, в която дисциплина състезателите от "АЕЦ Козлодуй" почти нямат конкуренция, ще се проведе на 9 август, а в резервното време след тази последна дисциплина по решение на съдийската комисия може да се проведе допълнителна гонка гребане. Състезанията по морски спортове ще бъдат закрити на 10 август.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна