Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Монтана" загуби от новака "Етър"

Монтана стартира със загуба в първенството на елитната "А" група. На стадион "Огоста" възпитаниците на треньора Атанас Джамбазки паднаха с 2:3 от новака Етър /Велико Търново/. Двата отбора си разделиха по едно полувреме, като по-успешна бе втората част за "болярите".

Домакините влязоха в мача нахъсано
със самочувствие и доминираха на терена до почивката. В 5-та минута Мирослав Антонов от воле стреля над напречната греда на вратата на Цветомир Цанков. Последва игра в центъра на терена, често накъсвана от нарушения. В 16-та минута отново Антонов пробва далечен удар, но този път топката мина до дясната странична греда. В 32-та минута публиката на стадион "Огоста" изригна. Йордан Тодоров – Паро открадна топката от последния в защитата Костадин Гаджалов, напредна сам и опъна мрежата на Цанков за 1:0. Три минути по-късно Антонов овладя топката на гърди обърната се и стреля, но Цанков изби в корнер. Пет минути пред почивката след центриране отдясно на вратата на Етър Владимир Мичев се размина с топката в наказателното поле, Тодоров я получи, но стреля слабо в ръцете на Цанков. Футболистите на Етър излязоха напълно променени за втората част. Не бяха минали и три минути и гостите изравниха. След центриране отляво на Красен Трифонов с глава Луис Едуардо направи 1:1. Домакините бяха тотално объркани от атаките на Етър и в 63-та минута бившият нападател на Монтана Едуардо получи пас през центъра от Анев и изведе Етър напред – 2:1. 10 минути по-късно Четин Садула завърши с гол контраатаката на "виолетовите" за 3:1. Монтанци се върнаха в мача, като Мичев бе точен за 2:3, три минути по-късно. Последваха два пропуска на Воденичаров, а за Етър Жандре бе близо до нов гол.

За Монтана играха: Аршинков, Мечечиев /к/, Лахчев, Ковачев, Дениран, Пашов /62-Воденичаров/, Петков /77-Аясс/, Мичев, Тодоров, Антонов, Христов /52-Илиев/.

Атанас Джамбазки, старши треньор Монтана:

"Сами си развалихме мача. Изиграхме едно стегнато и добро първо полувреме. Вкарахме и гол, но не успяхме да се възползваме от предимството си. Получихме нелеп гол, за който нямам никакво обяснение. Добри, школувани футболисти допуснаха да ни изравнят. След гола се получи дупка в средата на терена. Бяхме тотално объркани в следващите 20 минути. Може и аз да не съм достатъчно мотивирал играчите на почивката. Поемам вината за загубата. Правим нов отбор и трябва време. Вдигаме главите и гледаме напред. Има доста мачове и до Нова година трябва да съберем нужните точки."

Цанко Цветанов, старши треньор Етър:

"Добър мач за нашия отбор. Дойдохме да играем футбол, играхме и бихме. Монтана показа посредствен футбол. Не съм напълно доволен от моя отбор и се надявам нещата да се развиват възходящо. До почивката Монтана игра защитно и ни чакаше да сгрешим. През втората част напълно ги надиграхме. Момчетата се раздадоха напълно. Искам Етър да играе футбол, да се противопоставя на съпрениците и да върнем старата слава на отбора. Радвам се, че Едуардо вкара два гола на бившия си отбор, но победата е на всички."
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени