Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видинските волейболистки стартираха с победа в Международния турнир "Черно море"

Девойките на Волейболен клуб "Бдин Вида" започнаха с победа участието си в осмия Международен волейболен турнир "Черно море 2012" в град Приморско. В първия кръг на състезанието момичетата на треньорката Зорница Георгиева спечелиха "служебно" срещу отбора на "Спарта" Полша. Днес видинските волейболистки играят срещу румънски отбор, каза за Радио Видин Зорница Георгиева.

"Спечелихме служебна победа, защото се оказа, че полякините са по-големи от възрастовата група, в която участват. В нашата възрастова група са 9 отбора, разделени в две групи. В група "А" са пет отбора, ние сме в група "Б", заедно с румънски, руски и поски отбори. Днес в 17 часа ще играем с "Констанца"  /Румъния/. А утре ще играем с отбор от Москва. В другата група са "Бяла Слатина", отбори от Полша, Русия и Румъния. Видинските момичета са дошли да трупат опит, да се запознаят с другите отбори, да видят те как тренират. За всяка възраст има по 4 индивидуални награди и момичетата са амбицирани да се преборят за някоя от тях. Нашата цел е да стигнем до медалите.", каза Зорница Георгиева.

Видинските волейболистки участват при най-малките - във възрастова група 98-99 година, въпреки че всички са родени година по-късно - през 2000-та, допълни Зорница Георгиева. Международният турнир по волейбол в Приморско ще продължи до 25 август. Това издание на състезанието събра около 500 млади волейболисти, разпределени в три възрастови подгрупи. В борбата за медалите и купите се включиха 30 отбора от България, Русия, Полша, Естония, Румъния, Словакия, Армения и Грузия.
По публикацията работи: Цветомир Цветанов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени