Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атанас Чепилов излиза с "Монтана" срещу "Левски" в събота

В Монтана не са отписали мача с "Левски". Въпреки че статистиката показва, че монтанци нямат победа над "сините", в клуба от стадион "Огоста" са оптимисти.

"В нашето първенство всеки отбор може да победи всеки, но това си зависи изцяло от нас",
коментира старши треньорът на Монтана Атанас Джамбазки. След двете поражения от "Етър" и "Славия" положението не е цветущо, но настроение и мотивация във футболистите има.

"Съдбата ни обърна гръб в тези два мача. От две грешки допуснахме два гола... Дано срещу "Левски" да бъркаме по-малко и да не е фатално. Момчетата трябва да покажат пределна концентрация, да играят със сърце, да са агресивни от първата до последната минута на мача", каза още Джамбазки. Оптимизмът се засилва и от привличането на вратаря Веселин Цветковски и нападателя Атанас Чепилов.

"Цветковски е загубил игровия ритъм, заради проблемите си в "Ботев" Враца. Той има да наваксва. Качествата на Атанас Чепилов са ми познати. Ще му се даде шанс да ни помогне в този мач", каза още наставникът на Монтана. Чепилов по всяка вероятност ще започне титуляр в дясно на атаката.

В нападение Джамбазки може да заложи на другия футболист на Монтана, играл за "сините" Мирослав Антонов-Чилика. Таранът стана голмайстор в контролите, но в първенството не се е разписвал. Отбелязалият единственото попадение при загубата с 1:2 от "Славия" Петър Петров е в добра форма и също е спряган сред титулярите. В полузащитата Джамбазки най-вероятно отново няма да може да разчита на лекуващия контузия Тони Костадинов. Халфът Димитър Илиев е възстановен от травма, както и левия бек Антон Личков, който ще спори за място с Виктор Дениран. Централните защитници на Монтана допуснаха грешки срещу "Етър" и "Славия", така че и там може да има промени. В дясно на отбраната излиза опитният Георги Мечечиев. Очаква се на стадион "Огоста" да няма празно място.

500 фенове на "Левски" са заявили, че ще дерат гърла в подкрепа на любимците си. Така че в сектора за гостите ще е напечено. Голяма част от симпатизантите на "сините" ще пътуват с личните си автомобили. Над 100 полицаи ще охраняват срещата. За да не се стига до неприятни инциденти, униформените ще следят за реда и извън стадион "Огоста". Въпреки жегите от близо 40 градуса, теренът е отлично подготвен и няма да бъде пречка "Монтана" и "Левски" да покажат възможностите си.

Двубоят на стадион "Огоста" е в събота, от 18 часа.
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна