Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възраждат тежката атлетика във Видин

Във Видин бе учреден нов спортен клуб по вдигане на тежести - "Бонония 1959" с председател Наско Начов. С подкрепата на Българската федерация по вдигане на тежести е оборудван тренировъчен салон в спортна зала "Фестивална", каза за Радио Видин треньорът на видинските тежкоатлети Петко Миков.

"Ние сме амбицирани да възродим славата на типично видинския спорт вдигане на тежести, да постигнем успехи, с които да се гордеем. Надяваме се, че ръководството на Община Видин ще помогне за развиването на този така обичан и донесъл толкова много слава на нашия град спорт.", каза за Радио Видин Петко Миков.

В момента вдигане на тежести във Видин тренират около 15 деца. Системни тренировки се водят ежедневно, по два-три часа на ден.


"Децата се включват в тренировъчните занимания с голяма упоритост и желание.", допълни Петко Миков.

Припомняме, че преди година Видин бе посетен от президента на Българската федерация по вдигане на тежести Неделчо Колев. Той се ангажира с помощта на общината да бъде възвърната славата на града в този спорт. Предишният видински клуб по вдигане на тежести бе закрит преди пет години. От Видин е първият световен рекордьор по вдигане на щанги - Богомил Петров, а световноизвестният специалист Иван Абаджиев е ученик на видинчанина Илия Николов.

 

Повече по темата за възраждането на видинската тежка атлетика, очаквайте в предаването "Клуб Спорт" в неделя, 26 август от 15 до 18 часа.

По публикацията работи: Цветомир Цветанов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна