Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" Козлодуй загуби от "Локомотив" Мездра

"Ботев" Козлодуй понесе първата си загуба при резултат 4:1 снощи, когато гостува на "Локомотив" Мездра за втория мач от есенния полусезон на "В" Северозападна футболна група. Първите две попадения домакините отбелязаха в първите 45 минути след колективна грешка на защитата и вратаря на ботевци. Третият гол дойде след почивката, отново от грешка на вратаря на "Ботев" Васил Асенов. Грешно преценена от Самуил Савов върната топка пък бе причината за автогол, който направи резултатът 4:0 и тотално отне надеждите на козлодуйчани за победа. Въпреки, че все пак "Ботев" записа 1 гол в своя полза след удар на централния нападател Ивайло Данчев, гостите не можаха да покажат добра игра и изпуснаха 4 чисти голови положения. Играта донякъде напомня за третата контролна среща преди редовния полусезон, когато, отново след гостуване, мачът завърши при резултат 3:1 в полза на домакините от "Локо" Мездра. И тогава две грешки в защитата на "Ботев" и закъснение на вратаря доведоха до първата загубата в предварителните контролни срещи.
 
Вероятно донякъде на възпитаниците на Липовянов повлия и успокоението от първия редовен мач от полусезона миналата неделя, когато като гости на "Гигант" Белене "Ботев" записа безспорна победа с класическото 3:0. Преди това пък в мач от контролите местният тим надделя с 1:0 над "Дунав 98" Селановци.

Идната неделя, 9 септември, в 17:00 часа футболният клуб ще посрещне гостите от "Балкан" Белоградчик на местния стадион "Христо Ботев". В останалите 8 срещи от есенния полусезон на "В" Северозападна футболна група "Ботев" ще мери сили с "Чавдар" Троян, "Академик" Свищов, "Дунав 98" Селановци, "Локомотив" Горна Оряховица, "Трявна", "Червен бряг", "Никопол" и "Левски" Левски. Два от отборите, "Академик" Свищов и "Локомотив" Мездра, от който "Ботев" загуби последния мач, са най-сериозните опоненти с амбициите и реалните си възможности за влизане в по-горната група.

Останалите резултати от втория кръг на Северозападната "В" група:
Балкан (Белоградчик) - Гигант (Белене) 0:2
Академик (Свищов) - Ситомир (Никопол) 2:0
Чавдар (Троян) - Левски 2007 (Левски) 1:1
Дунав 98 (Селановци) - Червен бряг (Червен бряг) 1:2
Срещата Локомотив (Горна Оряховица) - Трявна (Трявна) е отложена за 19 септември 2012.
По публикацията работи: Петя Дилова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна