Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови отличия за автомоделистите от Враца

Автомоделисти от Враца спечелиха 5 отличия в стартовете от 3-ия кръг на държавното първенство по автомоделизъм за електромодели в Сливница. Надпреварата се проведе през почивните дни, а гонките в четирите класа оформиха крайното класиране в надпреварата.
В кралския клас "Електроформула 1:8" Мирослав Русев от Левски заслужи златото, следван от врачанския пилот Николай Георгиев и Константин Улучев от "Ориндж тим" /София/.
В клас "Електроформула със сток мотор"
триумфира Кристиян Костадинов от Русе, който изпревари Борис Иванов от "Хоби Дик" /София/ и пилота на домакините от Сливница Георги Асенов. В същия клас, но при мъжете, титлата пак беше за Кристиян Костадинов, но в тройката попаднаха врачаните Николай и Атанас Георгиеви.
В клас "Тим рейсинг"
победиха Константин Улучев и Калин Кокошаров от "Ориндж тим", следвани от врачанския дует Николай и Атанас Георгиеви а трети завърши смесения отбор от Виктор Робев /Враца/ и Владимир Янков /Левски/.
Константин Йорданов от "Хоби Дик" от София грабна златото в клас "Електроформула 1:12", следван от Мирослав Русев от Левски и Емил Карамфилов от "Стелди R" /София/. В експерименталния клас "Електроформула" 1:16 се наложи Николай Кръстев от "Стелди R", изпреварил Кристиян Младенов от домакините и Емил Карамфилов от "Стелди R".
Победителите бяха наградени с медали и грамоти. Домакините връчиха и четири специални награди, като две отидоха при врачанските автомоделисти Виктор Робев за прогресиращ състезател и Атанас Георгиев за най-етичен пилот.
Следващия кръг е на 15 и 16 септември, когато в Банкя ще се проведе втория кръг от Държавния шампионат за модели с висока проходимост.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени