Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"ROCKS & ROLL"-състезание в Белоградчик

Състезание по планинско колоездене "ROCKS & ROLL" организира на 7 септември новосъздаденият клуб по велосипедизъм "Скала"-Белоградчик. Класирането е индивидално, по време, според групата на участника. Победителите ще получат медали и предметни награди, каза за Радио Видин Радослав Гайдаров от велоклуб "Скала"-Белоградчик.

"Състезанието е в две дисциплини: "Хоби" - за любители, хора, които имат намерението да карат за удоволствие, тук трасето е 25 километра, другата е "Елит", т.е. професионалисти, тяхното трасе е с 10 километра по-дълго. Общата денивелация е над 1000 метра. Трасето тръгва от Белоградчик по черен път, минава през Праужда, след това се връща обратно през лозята, Горни Крупец, през скалите и финишира на площада в Белоградчик. Участниците в клас "Елит" ще продължат до хижа "Планиница". Възрастовите групи са: юноши от 16 до 18 години, жени и въже, ветерани. Стартът на състезанието е в 9,45 ч. Регистрацията на участниците и инструктажът започват в 8,30. Няма да има такса за участие. Всеки състезател трябва да има планинска застраховка. По трасето ще има няколко поста, на местата, в които участнците може да сгрешат пътя, ще има и два подкрепителни пункта. Стартът и финалът ще бъдат на площада на град Белоградчик.", обясни Радослав Гайдаров.

Организиторите на състезанието съветват:
"Трасето изисква концентрация на 100%. Теренът е много вариативен и има "изненади" абсолютно навсякъде, дори там където на пръв поглед изглежда лесно.
Пийте и яжте достатъчно за да избегнете дехидратацията и хипогликемията. Те са причината за 98% от инцидентите.
Не се надценявайте. Следете какво има пред и под вас и карайте съобразно възможностите си.
Носете задължително резервна гума, помпа и лепенки!!!"
По публикацията работи: Цветомир Цветанов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени