Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кризата в "Ботев" Враца продължава

Нито един представител на ръководството на ПОФК "Ботев" /Враца/ не пожела да коментира хвърлената оставка от Пепино Тири. Във вторник /4 септември/ вечерта италианецът, който е председател на управителния съвет на клуба, обяви намерението си да спре футболния проект във Враца. Решението беше оповестено чрез декларация, от която е видно, че Тири е обиден и огорчен от настроенията срещу него във Враца.

Въпреки опитите ни да се свържем с някого от ръководството, никой не пожела да коментира кризата в „Ботев”: Ивайло Рачев, член на УС на ПОФК „Ботев”, Валентин Станчев-спортен директор и Ангел Иванов, член на общото събрание на клуба, не вдигаха своите телефони. Така не успяхме да проверим дали е верен слуха, че и старши-треньорът Джулиано Сондзони също подготвя оттеглянето си от Враца. Според футболисти от отбора, 63-годишният наставник е съобщил на някои от сънародниците си, че вече е пътник и не би останал нито ден без приятеля си Пепино Тири във Враца.

Запалянковците на клуба също са в неведение от ситуацията. Тарторът на агитката Георги Даскалов, който в момента не е във Враца, потвърди, че не знае какво се случва. „Ако италианците наистина искат да си ходят – ние им пожелаваме лек път и успешно реализиране като мениджъри на други места. Ако остават обаче, е редно да се захванат и да започнат да правят нещо, защото сега „Ботев” е най-слабият отбор не само в България, но и в света”, коментира Даскалов по мобилния си телефон. Според него „е напълно нормално да има оставки, след като проекта им е пълен провал и развитието му катастрофално”, уточни Даскалов.

Изпълнителният директор на клуба Пламен Николов, който от 1 месец е в болничен и дефакто продължава да е на работа в „Ботев”, заяви, че каквото има да казва, го е казал на 26 юли. Тогава бронзовият медалист от САЩ`94 обяви, че напуска Враца заедно с президента Чавдар Атанасов и административния директор Юри Николов. Още тогава Пламен Николов предупреди, че нищо добро не чака „Ботев” под ръководството на италианците.

„За последния месец тези недоказани ръководители не направиха нищо за „Ботев”, изгониха футболистие, които оставиха отбора в „А” група миналия сезон, и не казаха нито една истина”, допълни Пламен Николов.

Юристи твърдят, че оставката, която Тири хвърли вчера сама по себе си не означава, че той спира да ръководи ПОФК „Ботев”, тъй като Тири може да бъде освооден от отговорност само от общото събрание на клуба. Процедурата по свикването му е мудна и ще отнеме поне един месец, а дотогава – не се знае кой ще ръководи „Ботев”, както и кой ще дава парите за заплати, издръжка и мачове.
В първите 4 кръга от настоящия шампионат врачани записаха 4 загуби, вкараха 1 гол – на „Пирин” /Гоце Делчев/, и получиха 13 попадения в мрежата си, като са без актив на дъното на класирането.

По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна