Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Празник за детския футбол във Видин

Отборът на ОФК "Бдин 1923" Видин стана първенец в състоялия днес на стадион "Бенковски" във Видин детски футболен турнир за Купата на „M&BM".

Турнирът е част от Националната програма "Децата и футболът" и се организира от Асоциацията на българските футболисти /АБФ/, БФС и Община Видин. В него взеха участие осем детски отбора от града и региона на възраст до 12 години.

Крайно класиране:

8 място - ФК "Балкан Белоградчик"
7 място - ФК "Тимок" Брегово
6 място - ФК "Кула 04"
5 място - ФК "Ботев" Димово
4 място - ФК "Рациария" Арчар
3 място - ОФК "Ружинци"

До финала достигнаха отборите на ДФК "Видин" и ОФК "Бдин 1923" Видин. В редовното време спорът не бе решен и отборите си вкараха по един гол за 1:1. След изпълнения на дузпи обаче по точни бяха момчетата от "Бдин 1923" и заслужиха Купата.

2 място - ДФК "Видин"
1 място - ОФК "Бдин 1923" Видин

Младите футболисти получиха много индивидуални награди, а президента на фирмата, основен спонсор на турнира Павел Петров бе лаконичен и заяви, че турнира е нещо чудесно.

"Деца, празникът е преди всичко за вас и се развам, че и времето бе с нас и се случи нещо много хубаво. Имам две награди за вас - поемам лично ангажимента този турнир да стане традиционен. Поемам лично и издръжката на отбора първенец за следващата година", каза Павел Петров, основен спонсор на турнира.

"Вие деца, създадохте една голяма емоция за всички нас тук на стадион "Бенковски". Видях в погледа ви онази спортна страст, която трябва да имате, а ние, вашите родители ще я доразвием. Смятам, че община Видин показва напредък по отношение на развитие на спорта в града. Целта е да се създаде масовост, за да може догодина, когато отново се срещнем на стадиона, да има още повече деца, които да са свързани със спорта и в частност футбола", заяви кмета Герго Гергов.

"Нашата цел е и винаги ще бъде все по-голям брой деца да играят футбол и се радвам, че това се случи и във Видин, каза за РАДИО ВИДИН Георги Бойчев, генерален секретар на Асоциацията на българските футболисти в България. Той каза още, че спорта е най-добрата алтернатива да бъдат изведени децата от игралните зали, заведенията, а и по този начин да са по-далеч от цигарите, алкохола и дрогата. Догодина очаквам още по-добра организация. Благодаря на ръководството на Областния футболен съюз в лицето на г-н Иво Марков за помощта, както и на спонсорите и община Видин.

Всички участници получиха пълна футболна екипировка, топки и много индивидуални награди.
По публикацията работи: Борис Борисов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна