Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кристиян Борисов за един сезон в Германия

Гардът на "Видабаскет" Кристиян Борисов ще продължи баскетболната си кариера в Германия. Договорът на състезателя с третодевизионния отбор "Wiha Panters" вече е факт, а контрактът е за срок от една година.

През летния период Кристиян Борисов поддържаше форма с момчетата на Видабаскет, като помагаше на старши треньора Николай Колев и при работата с подрастващите на клуба. Добрата форма на състезателя и усилията, които положи дадоха резултат за намирането на клуб в чужбина - цел която Кристиян Борисов преследваше през последните два сезона.

През състезателната 2011-2012 година 181-сантиметровият гард започна първенството с екипа на Видабаскет, бе на проби в KB "Peja" (Косово) и завърши шампионата на "А" групата с отбора на "Академик" (Пловдив). За видинчани той изигра 6 срещи и реализира 126 точки, като "Видабаскет" постигна 5 победи и загуби единствено при гостуването в Стара Загора.

Личен архив
Шампионатът в Германия започва на 22 септември, а лигата е от 12 отбори. Градчето Villingen-Schwenningen в което е Кристиян Борисов е в близост до Щутгард до швейцарската граница в подножието на планината Шварцвалд, където извира Дунав.

"Не е тайна, че усилено търсех отбор в чужбина и се радвам от начина, по който се развиха нещата за мен. В новия клуб се чуствам отлично и съотборниците също ме приеха добре. Вече направих дебют с "Wiha Panters" при контролата с швейцарския Цюрих и победихме с 69:49. Вкарах 11 точки и завърших с 9 асистенции. Продължаваме с подготовката и се готвим усилено за старта на първенството" - сподели за РАДИО ВИДИН видинският състезател.
По публикацията работи: Росен Ракаджиев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна