Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова драма в "Ботев" Враца

Нова драма разтресе отношенията между предишната и настоящата власт в ПОФК "Ботев" /Враца/. Сегашното ръководство наскоро открило заповед на експрезидента Чавдар Атанасов, с която на 21 футболиста и треньори се дават като премии и награди по 2 500 лева заради това, че "са запазили мястото на отбора в елитната "А" футболна група".

Заповедта е парафирана от Атанасов на 16 юли, т.е. 2 седмици преди старото ръководство да бъде освободено от общото събрание на клуба. Според сегашните шефове на "Ботев", премиите в размер на 52 000 лева не са изплатени и всеки един от хората в списъка може да претендира за тях.

Чавдар Атасанов не отрече да е подписвал такава заповед, но уточни, че документът на практика е узаконил раздадени през сезона премии. Според бившият шеф на врачани, новите началници не дължат нищо по този параграф, тъй като парите вече били изплатени на футболистите.

От новото ръководство на "Ботев" обаче твърдят, че всеки ден изникват нови и нови задължения, натрупани от предшествениците им. В рамките на първите 4 седмици от управлението си от 5 август до 5 септември, председателят на управителния съвет Пепино Тири твърди, че е погасил стари задължения в размер на 200 000 лева.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна