Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джулиано Сондзони: "Ботев" все още не може да се противопостави на ЦСКА

Софийският съдия Ангел Баялцалиев получи наряд да ръководи следващия мач на "Ботев". Врачани гостуват утре от 17 часа на ЦСКА, а заради ремонтите на стадион "Българска армия" двубоят ще е на стадиона в квартал "Овча купел". Помощник съдии са Веселин Мишев и Георги Караколев, също от София, за четвърти съдия е назначен столичанинът Мартин Стоименов.

През миналата кампания в "А" група врачанският "Ботев" сътвори сензацията, спирайки победния ход на "армейците" във Враца с гросмайсторско реми от 2:2. Мачът се игра в началото на ноември и привлече вниманието на почти 10 000 души. През пролетта врачани паднаха с 0:2 на "Армията".

Вероятният състав на врачани ще е доста променен в сравнение с последния мач при домакинската загуба с 0:4. Преотстъпените от "армейците" Василев и Якимов няма да играят срещу "червените", според договорка между двата клуба. С екипа на "Ботев" се очаква да дебютират новите попълнения уругвайците Саша Анеф /дошъл от "Дефенсор Спортинг"/ и Игнасио Валера /под наем от "Палермо"/. На терена ще е изтърпелият наказание централен бранител Жайро, а на вратата се очаква да започне Михаил Иванов, който дойде като свободен агент от "Сиена". Най-чакана обаче е появата на Бруно Висенте, който преди първенството беше искан от Левски и ЦСКА, но в крайна сметка може да дебютира на българска сцена именно срещу "червените".

ВЕРОЯТЕН СЪСТАВ НА БОТЕВ:

М.Иванов, Ас.Георгиев, Аугусто, Жайро, Христов, Илиев, Висенте, Амендола, Валера, Анеф, Флориано.
РЕЗЕРВИ:
Митов, Пира, Челесте, К.Иванов, Тончев, Р.Георгиев, Кенашки.
КОНТУЗЕНИ И НАКАЗАНИ - НЯМА

Червените имат голямо предимство в сблъсъците между двата тима - при общо 54 двубоя в елита ЦСКА е спечелил 45 мача, в 15 е завършвал наравно и е губил само 4 пъти от врачани при голова разлика 127:50. ЦСКА е отборът, нанесъл нанесъл най-тежкото поражение на "Ботев" в елита в досегашната му история с 8:1. В същото време обаче във Враца все още пазят жив спомена от победата на "Армията" с 3:2, след като губят до 80-та мин. С 2 чисти гола, с което изненадват неприятно ЦСКА през 70-те години на миналия век. Преди този двубой ЦСКА заема 9-о място в класирането с актив от 5 точки и голова разлика 5:3, докато "Ботев" е последен без актив и голово съотношение 1:13.

Поне 50 фена със зелени шалчета ще подкрепят отбора в София и ще викат срещу ръководството му, начело с Ивайло Рачев. От агитката обещаха да покажат на трибуните доста интересни транспаранти с призиви към италианците, от които искат да си вървят.

Старши-треньорът Джулиано Сондзони обяви, че "Ботев" все още не е сериозен отбор и не може да се противопостави на съперник като ЦСКА. Италианският наставник на врачани заяви, че иска още 4-5 попълнения, за да направи селекцията си класна и боеспособна. В навечерието на гостуването на ЦСКА в събота Сондзони обобщи настроението в тима си:
 
"Все още се чака жълтата карта на Бруно Висенте, за когото два дни по-рано ръководството пусна официално съобщение, че играчът е картотекиран и ще играе срещу ЦСКА. Само този факт говори достатъчно за хаоса, който цари в "Ботев".
 
В първите 4 мача от настоящото първенство "Ботев" не е спечелил точка, отбелязал е 1 гол и е получил 13 топки в мрежата си. Затова и логично е на последното 16-о място в "А" група. Непрекъснатото идване на нови и нови футболисти пък обърка дори виделия какво ли не в 35-годишната си практика Сондзони.
 
Всички срещи от 5 кръг:
 
Монтана - Черноморец  15.09.2012 17:00 - : -
Черно море - Ботев (Пловдив)  15.09.2012 17:00 - : - 
Пирин (Гоце Делчев) - Славия  15.09.2012 17:00 - : -
ЦСКА - Ботев (Враца) 15.09.2012 17:00 - : - 
Локомотив (София) - Етър 16.09.2012 17:00 - : -
Локомотив (Пловдив) - Миньор (Перник) 16.09.2012 17:00 - : -
Берое - Левски 16.09.2012 20:00 - : -
Литекс - Лудогорец 16.09.2012 20:00 - : -
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени