Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаквано "Ботев" донесе 3 топки от София

Врачанският "Ботев" остана единственият отбор в "А" футболна група без точков актив след мачовете от 5-ия кръг. В събота международната команда, водена от италианския треньор Джулиано Сондзони падна с 0:3 при гостуването си на ЦСКА. Така след 5 мача "Ботев" е получил 16 попадения в мрежата си, вкарал е само 1 гол и с 0 точки заема 16-ото място. Следващата събота на стадион "Христо Ботев" идва пловдивския "Локомотив", който никак не изглежда лесен противник за врачани.

Срещу ЦСКА тимът на "Ботев" не направи чудото. Преди почивката гостите опитаха да затруднят максимално противника си. Гостите можеха и да поведат в резултата, ако в 18-та мин. Амендола бе съумял да накаже грешка в червената отбрана, но ударът на италианеца бе спасен от вратаря Черни.
 
В 25-та мин. Александър Якимов повали Нилсон в наказателното поле и реферът Ангел Баялцалиев отсъди дузпа. Наказателният удар беше реализиран от Абел Анисе. Пет минути по-късно воле на Роберто Флориано беше спасено от вратаря на "армейците".

През второто полувреме ЦСКА натисна и зареди опасности пред вратата на дебютилария за "Ботев" страж Михаил Иванов. В 48-та мин. Сержиньо, в 51-та мин. Крачунов и в 52-та мин. Карачанаков бяха близо до второ попадение, на Иванов спаси мрежата си с невероятни отигравания. В 62-та мин. обаче вратарят на врачани капитулира пред Анисе, който с глава вкара втория си гол в мача, засичайки центриране на Сержиньо. В 81-та мин. Антон Карачанаков увенча добрата си игра с попадение след топовен диагонален удар, с който оплете топката за 3:0 в мрежата на врачани. Минута преди края и Крачунов вкара топката в мрежата на гостите, но попадението му беше отменено поради засада.

ЦСКА: Черни, Бандаловски, Попов, Крачунов, Нилсон, Янчев, Пакурар /70 Саша/, Сержиньо, Карачанаков, Анисе /82 Йовчев/, Присо /46 Тасио/.
Ботев: Иванов, Жайро, Василев, Илиев, Варела, Амендола /64 Анеф/, Якимов /56 Касио/, Висенте, Кабалеро, Христов, Флориано /72 Челесте/.
Голмайстори: 2:0 Анисе /26-дузпа, 62/, 3:0 Карачанаков /81/.

Жълти картони: Пакурар /ЦСКА/; Василев, Варела, Кабалеро /Ботев/
Главен съдия Ангел Баялцалиев; стадион "Славия" - 3 000 зрители.

В същото време стана ясно, че в понеделник членът на управителния съвет на ПОФК "Ботев" /Враца/ Ивайло Рачев ще даде пресконференция, на която обеща да представи потресаващи факти за управлението на клуба. Според информация от пресцентъра на клуба, Рачев в качеството си на генерален директор и член на УС и Общото събрание ще разкрие защо са си тръгнали българските футболисти от тима.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени