Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Врачански футболист в критично състояние в "Пирогов"

 

Футболистът на врачанския "Ботев" Асен Чалъков е в критично състояние в софийската клиника за спешна медицинска помощ "Пирогов", съобщиха близки до играча. Според тях, Чалъков е в будна кома от доста време.

От ръководството на футболния клуб потвърдиха, че при тях е постъпил болничен лист на същото лице, но никой не ги е информирал, че Чалъков е толкова зле. Човек от управата на "Ботев" тепърва ще бъде натоварен със задачата да провери ситуацията.

Асен Чалъков беше част от групата футболисти от предишния състав на "Ботев", които искаха да разтрогнат договорите си с клуба след идването на власт на новата управа. За разлика от шестима свои колеги обаче, Чалъков не подаде жалба в БФС и не разтрогна контракта си. Той пропусна гостуването в първия кръг на "Берое" и пострада при ПТП преди втория мач на врачани. От тогава обаче никой не го е виждал във Враца.

Новите шефове на "Ботев" обещаха да помогнат с каквото е по силите им на близките на Чалъков. Според тяхна информация обаче, футболистът е причинил катастрофата, при която е пострадал, поради тази причина застрахователите нямат да му изплатят никакво обезщетение.

По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени