Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първа победа за "Ботев" Враца

Врачанският „Ботев” се върна на победния път, нанасяйки първото поражение в шампионата на „Локомотив” /Пловдив/ в мач от 6-ия кръг на елитната „А” футболна група. Победното попадение вкара юношата на „Наполи” Масимилиано Амендола, за когото това беше първи гол с екипа на „Ботев”. След мача наставникът Антони Здравков посвети победата на Асен Чалъков и обеща още приятни мигове за почитателите на врачанския тим.

Първата победа след 5 поредни загуби за „Ботев” беше осигурена след перфектна контраатака, подхваната от Илия Илиев и продължена от Владислав Романов, който поднесе топката на главата на Амендола в 31-та мин. на двубоя. Това беше единственото стойностно нещо преди почивката, ако изключим две неадектавни прояви на главния рефер Стоян Денев, който до края на срещата продължи да опъва нервите на около 1 000 зрители по трибуните на стадион „Христо Ботев”.

След почивката врачани пропиляха 5-6 от т.нар. „стопроцентови положения” за гол. В 46-та и 47-та минути Илия Илиев беше на стрелкова позиция, но нямаше късмет да вкара. В 53-та мин. пък удар на Александър Якимов премина на сантиметри от дясната греда на вратата, пазена от Стефано Кунчев. Секунди по-късно пак той се размина с топката пред вратата на пловдивчани. Между 60-тга и 77-та мин. вратарят на „смърфовете” Кунчев излиза на 3 пъти и в ролята на централен бранител изби опасни влизания на врачански нападатели. В 85-та мин. пък юношата на „Интер” Роберто Флориано не успая да го матира с техничен удар, а в добавеното от рефера продължение Игнасио Лорес пропусна да вкара така чакания от трибуните втори гол за врачани.
Единственото положение пред вратата на Михаил Иванов след почивката дойде в 86-та мин., когато Кирил Котев опита да прехвърли вратаря на домакините, но Иванов с котешка пъргавина изби в корнер топката, която се забиваше под напречната греда.
Почти час след края на мача привържениците на домакините чакаха члена на управата Ивайло Рачев и го приканваха да си върви. Всъщност местната агитка издигна различни транспаранти по време на мача, чрез които призова Рачев да хваща самолета за Италия.

Феновете от Враца и Пловдив демонстрираха европейско поведение и 2 часа преди мача седнаха да пият бира наблизо край стадиона, а по време на срещата издигнаха транспаранти, с които напомниха етническите размири в Катуница отпреди година, при които загинаха 2-ма души.

 

Двамата старши-треньори бяха на различни полюси на настроенията след победата на „Ботев” над „Локо” /Пд/. Наставникът на „смърфовете” Емил Велев не скри разочарованието си от загубата.

 

 

 

 

 

 

Антони Здравков посвети победата на феновете на „Ботев” от Врачанска област и пожела на Асен Чалъков по-бързо оздравяване.

Играчът на мача Масимилано Амендола също направи кратко изявление след срещата. Според него „Ботев” най-после е започнал да демонстрира отборен дух и да играе като едно цяло.

 

СТАТИСТИКА:
БОТЕВ: Иванов, Маринов, Куанг /73 Кабалеро/, Жайро, Висенте, Амендола, Романов /71 Флориано/, Лорес, Илиев, Савич /63 Василев/, Якимов.
ЛОКОМОТИВ: Кунчев, Марков, Котев, Ковачев, Ферарес, Златински, Д.Георгиев /62 Курдов/, В.Георгиев, Абушев /36 Петров/, Стефанов, Атанасов /66 Станков/.
Голмайстор: 1:0 Амендола /31/.
Жълти картони: Маринов, Куанг, Илиев, Якимов /Ботев/; Марков, Котев, Златински, Д.Георгиев.
Главен съдия: Стоян Денев /В.Търново/; стадион „Христо Ботев” – 1 000 зрители.

По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна