Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антони Здравков: Целта на "Ботев" е да остане в "А" група!

"Ботев" взе две поредни победи и се отлепи от дъното на "А" футболна група. Само преди 10 дни ситуацията в клуба беше отчайваща на фона на нулевия точков актив и неспиращите вълни на идващи на проби или за картотекиране чужденци. През ден-два пък тогавашният наставник Джулиано Сондзони твърдеше, че се чакат нови попълнения. Сега пред спортно-техническото ръководство има други задачи. Антони Здравков не се крие от назоваването на най-болните теми:

Целта ни е една-единствена- да направим така, че да запазим мястото си в елита. Настроението се върна при нас след двете поредни победи, но това още нищо не значи. Радващото е, че момчетата, които дойдоха, и тези, които ни чакаха в „Ботев” - намират общ език. Това е много важно в един колектив, защото води до взаимопомощ на терена. Победите дойдоха след много усилия - и в тренировките, и на мачовете, а момчетата дават всичко от себе си, затова постигаме резултати.

Победата над "Миьор" мина някак си незабелязано и без много фанфари, защото на вратата вече чука следващото гостуване - в Бургас. А то е твърде скоро - още в петък. И все пак ето мнението на Здравков след втория пореден успех на "Ботев" в тази футболна кампания:

Радващо е, че нямаме контузени футболисти. Имаме ударени, но не и такива, които заради сериозни контузии ще пропуснат гостуването в Бургас. Надявам се на последната тренировка преди заминаването ни да няма неприятни изненади. За Бургас потегляме от Враца в четвъртък в 8 часа. Ще се настаним в хотел в Поморие, а там ще направим и тренировка преди срещата с „Черноморец”, който е в петък от 18 часа. Надявам се това, че мачът ще е на електрическо осветление, да повлияе положително на футболистите. Все пак повечето важни срещи в Европа се играят на осветление, очаквам на стадиона да дойдат и повече хора, което ще е допълнителен стимул за играчите ми.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна