Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Готов е филмът за агитката на врачанския "Ботев"

Първият филм за футболна агитка в България вече е готов. Лентата се казва "Другото полувреме" и е дело на 22-годишния оператор от БНТ Искрен Красимиров. Предпремиерната среща на филма с публика е насрочена за 12 октомври във Враца. Премиерата е през юни 2012 година на филмовия фестивал "Двореца" в Балчик, откъдето дойдоха парите за заснемането на този амбициозен проект.
В лентата "Другото полувреме" има всичко, което може да се види в живота- кръв, бой, любов, приятелство, предателство и дори убийство. Часове преди предпремиерата на филма, създателят й Искрен Красимиров се съгласи да повдигне малко завесата и да разкаже пред слушателите на РАДИО ВИДИН повече за първия български игрален филм за ултраси.

"Това, което се получи, почти се доближи до това, което имах в главата си. Посланието на филма е хората да се замислят над същността на футболните фенове, да видят, че това не са хора, които ходят да се блъскат по стадионите, а са хора, със сърце и душа и са доста чувствителни. Това е филм- разказ за живота на футболните фенове и за това как се променя живота им, в зависимост от проявите на отбора"- каза Искрен Красимиров.

Накратко за филма:

Главните герои във филма- Кънчо и Веско, изиграни от актьорите от Врачанския театър Борислав Сарафанов и Анатоли Бенкин, са от най-заклетите фенове на врачанския "Ботев". Тяхната футболна приказка започва с равенство срещу "Литекс", но завършва с място в лига "Европа". Животът им е низ от победи и загуби, които имат отношение към проявите на любимия отбор.

Снимките бяха заснети през лятото в рамките на 8 снимачни дена, в които Искрен Красимиров и хората около него се трудиха по над 10 часа дневно. Филмът вече има куп почитатели в социалната мрежа, а дистрибутори от Русия и Германия са заявили интерес да го откупят. Две интернет-телевизии също искат да завъртят 45-минутната лента.

Такава е футболната приказка на Враца, която отново изпревари София, Ловеч, Разград и останалите футболни градове в България. Както се казва, отборът на "Ботев" може да е втори отзад напред в класирането, ама е първият, чиято агитка може да се похвали с игрален филм.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени