Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антони Здравков: Чака ни трудно гостуване срещу "Етър"

Врачанският "Ботев" няма кадрови проблеми преди гостуването си на последния в класирането на "А" футболна група - "Етър". Мачът на стадион "Ивайло" във Велико Търново е от програмата на 10-ия кръг и започва в събота от 16 часа.

Според старши треньора на врачани Антони Здравков, противникът е доста опасен, а предстоящият мач ще е доста труден. Според неофициална информация, след сблъсък по време на тренировката в сряда, с леки травми в "Ботев" са защитникът Мартин Василев и нападателят Андрей Атанасов, които се очаква да бъдат готови за гостуването в старата столица. В групата се завръща изтърпелият наказание полузащитник Николай Христов.

"Важен и труден мач за нас. Отборът от Велико Търново от няколко дни е с нов треньор и е нормално футболистите на "Етър" да искат да се докажат максимално. Имаме футболисти с леки контузии, но съм убеден, че до началото на мача няма да има проблеми. Много спекула има около заплатите на футболистити, да имат да получат по едно възнаграждение, но и тук няма проблем. Хора от бизнеса във Враца помагат на отбора, отново казвам, това са спекулации", заяви старши треньора на врачани Антони Здравков.

Балансът на срещите между двата тима в елита е в полза на врачани, които са печелили 20 от 42-та двубоя, в 15 успехът е бил за "болярите", а едва 7 мача са завършвали наравно. "Ботев" е вкарал 44 попадения във вратата на противника и е получил 31. Преди 2 години двата тима бяха основни претенденти за виза за елита. Спорът беше решен по време на третия финален кръг от надпреварата в западната „Б” група, когато врачани биха на стадион "Ивайло" с 2:1 - това е и последният сблъсък между противниците в шампионатен мач. Тогава начело на "Ботев" беше търновецът Сашо Ангелов, който в момента е директор на детско-юношеската школа. Неговият пълен съименник и съфамилник Сашо Ангелов пък е една от легендите и на "Етър", и на "Ботев" - той в момента е треньор в школата на врачани.

Варненският съдия Радан Мирянов получи наряд за двубоя на стадион "Ивайло", ще му помагат неговите съграждани Диян Вълков и Димитър Димитров. Гостите ще бъдат подкрепени от агитка от около 100 души, които потеглят в събота в 10.30 от паркинга пред стадион "Христо Ботев".

ТИТУЛЯРИ: М.Иванов, Маринов, Савич, Жайро, Куанг, Висенте, Илиев, Амендола, Атанасов, Христов, Якимов;
РЕЗЕРВИ: Митов, Маркети, Георгиев, Анеф, Василев, Николов;
НАКАЗАНИ - НЯМА
КОНТУЗЕНИ - Инасио Лорес Варела

"А" група, 10 кръг, събота - 27.10.2012г.:

Черноморец - Лудогорец 
Етър - Ботев (Вр) 
Славия - Миньор 
Ботев (Пловдив) - ЦСКА 
Монтана - Литекс 
Черно море - Локо (Сф) 
Берое - Пирин (ГД) 
Левски - Локо (Пд)
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна