Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Монтана в устем за победа

В Монтана са устремени да запишат шести пореден мач без загуба. Днес от 16 часа на стадион “Огоста” монтанци приемат Литекс /Ловеч/.

“Монтана излиза за победа във всеки едни мач. Отнасяме се с уважение към Литекс, който е добър отбор с добри национали, но и нашите футболисти не са за подценяване”, коментира изпълнителният директор на Монтана Румен Панайотов.

Монтанци имат големи притеснения за състоянието на четирима състезатели. Голям е проблема в дясната зона на защитата. Опитният Георги Мечечиев е болен и тренира на облекчен режим. Другият десен бек, Георги Пашов, продължава да изпитва болки в аддуктора на десния крак. Заради проблемите младежкият национал вече втора седмица не е пълноценен с тренировките. Централният защитник Милен Лахчев е на легло. Бранителят е повелен от вирус с висока температура. Другата важна фигура в състава на старши треньора Атанас Джамбазки, Йордан Тодоров – Паро, също е под въпрос. Халфът бе сменен принудително при гостуването на столичния Локомотив, заради схващане на мускулите.

“Дано четиримата се оправят за мача защото са основни футболисти в игровата ни схема”, каза още Панайотов. От стадион “Огоста” се надяват на обективно съдийство от страната на Ахмед Ахмед. “Ахмед се ползва с добро име в българския футбол. Имаме му доверие и дано футболистите да решат мача на терена”, сподели Панайотов.

От ръководството на Монтана се надяват на пълна подкрепа от страна на публиката. “Феновете са 12-ия играч и сега особено имаме голяма нужда от тяхната подкрепа. При победа Монтана има голям шанс да влезе в първата шестица на таблицата”, каза още изпълнителният директор на клуба Румен Панайотов.

По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени