Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атанас Джамбазки: Такъв съдия, като Ахмед Ахмед не желая повече да свири, докато аз съм треньор на Монтана

Литекс победи с 3:1 на стадион "Огоста" Монтана с хеттрик на Георги Миланов. Ловчанлии прекъснаха успешната серия на Монтана от 5 мача без загуба.

Монтана и Литекс се разузнаваха в първите минути и положения пред двете врати нямаше. В 15-ата минута обаче, Литекс поведе от пряк свободен удар. Перфектното изпълнение бе на национала Георги Миланов, който промуши топката покрай стената, а вратарят на монтанци Сендо дори не помръдна. Домакинте имаха претенция, че при паса, при който бе фаулиран Георги Миланов, е имало засада. След гола момчетата на Христо Сточиков се настаниха трайно в половината на Монтана. В 35-ата минута Исмаил Иса се откъсна сам, но Сендо излезе предвидливо и улови топката. Две минути по-късно острието на монтанци Мирослав Антонов бе задържан за фланелката от Николай Бодуров на линията на наказателното поле, но главният съдия Ахмед Ахмед не отсъди нарушение. Димитър Илиев проби през центъра, намери в коридор Георги Пашов и защитникът на монтанци изравни – 1:1 в 40-ата минута. Това стана възможно, след като Васил Божиков не успя да опази Пашов. В продължението на първата част Литекс можеше да отбележи нов гол. Тогава Георги Миланов стреля отдалече, но Сендо изби в корнер. При центрирането топката бе засечена от Исмаил Иса, но Антон Личков я изби от голлинията.


Литекс натисна Монтана още с подновяването на играта и при една контраатака Исмаил Иса бе съборен от Ковачев в наказателното поле. Георги Миланов реализира дузпата в 59-ата минута за 1:2 и изведе напред Литекс. В 64-ата минута Георги Миланов отново бе в прегръдките на своите съотборници, като от фаул матира Сендо за 3:1. До края на срещата Галин Иванов отправи страхотен шут от дузпата, но Сендо спаси, а в 90-ата минута монтанци също имаха положение. Тогава Мирослав Антонов изпробва рефлексите отдалеч на Илко Пиргов.

Монтана игра в състав: Сендо, Мечечиев /53-Петков/, Ковачев, Сечков, Личков, Илиев, Костадинов, Пашов, Тодоров, Христов /65-Чепилов/, Антонов /к/.

Атанас Джамбазки, старши треньор на Монтана:

"Такъв съдия, като Ахмед Ахмед не желая повече да свири, докато аз съм треньор на Монтана. Той дойде тук и извърши ритуално убийство. Момчетата трябваше да спрат да играят. Това е подигравка с клуба. Това е безобразие и не знам как този човек спи. Започна да върти фаулове, някак си странни засади се отсъждаха и не очакваше май, че ще изравним. През втората част взе нещата в свои ръце, даде дузпа и мачът свърши. Ахмед Ахмед се подигра с целия град. Пълно безчинство от негова страна. Не знам дали ще му търсят сметка. Монтана явно става трън в очите на някой. Съдията дойде тук и извърши ритуално убийство в Монтана, такъв убиец е директно за прокурор. Слага си главата в торбата и си върши работата докрай. Безобразие 90 минути в синхрон с двамата странични съдии. Такъв мач не си спомням".

Христо Стоичков, старши треньор на Литекс:

"На мен няма какво да ми благодарите, трябва да благодарите на момчетата, че показаха добър футбол. Едно добро първо полувреме, с една-две грешки от наша страна. След почивката коригирахме играта в средата и в нападение и съвсем закономерно създадохме повече ситуации и вкарахме два гола. Един невероятен Георги Миланов, който показа, че е клас над другите. Смених го, защото му се натрупаха много мачове, а и почувства леки болки в коляното. Литекс стоеше по-добре на терена и футболистите изпълниха тактическите задачи. Трябва да си напълно концентриран, ако не си, допускаш гол. Атанас Джамбазки изгради добър отбор и Монтана има пълното право да върви напред".
Всички резултати от 10-я кръг:

Черноморец - Лудогорец 1:0
Етър - Ботев (Вр) 1:0
Славия - Миньор 0:0
Ботев (Пловдив) - ЦСКА 1:1
Монтана - Литекс 1:3
Черно море - Локо (Сф) 2:0
Берое - Пирин (ГД) 2:3
Левски - Локо (Пд) 2:1

Красиране:

1 Лудогорец 25
2 Левски 25
3 Ботев (Пловдив) 20
4 ЦСКА 18
5 Литекс 17
6 Черноморец 15
7 Пирин (ГД) 15
8 Славия 14
9 Черно море 12
10 Локо (Пд) 11
11 Монтана 11
12 Локо (Сф) 10
13 Берое 10
14 Етър 7
15 Ботев (Вр) 7
16 Миньор 6
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна