Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови успехи за врачанските автомоделисти

 

Врачанските автомоделисти постигнаха нови успехи на модерната писта в Шумен, където през почивните дни се проведе заключителен турнир по автомоделизъм за радиоуправляеми модели на двигатели с вътрешно горене.

20 състезателя от седем клуба в страната, както и двама пилоти от Турция се съревноваваха в класовете „Нитро”, „Формула 2” и „Формула 5”.

В клас „Нитро” златната купата замина за Девня, благодарение на Маркар Ованезов, следван от Теодор Трънчев от Шумен и Росен Ралчовски от Враца.

Дамян Петров от Враца не можа да спечели победата в кралския клас „Формула 2” заради повреда в болида. От това се възползва съгражданинът му Кристиян Крумов. Славена Трънчева от Шумен и Росен Ралчовски допълниха призовата тройка.

В клас „Формула 5” врачанският ас Дамян Петров още след първите минути показа шампионски качества, натрупа преднина от две обиколки и до края просто се забавляваше по трасето, завършвайки на първо място със 74 обиколки в 30-минутния финал. Втори завърши варненския пилот Сивил Антимов със 72 обиколки, а трети - турският състезател Семих Сунали със 71 обиколки.

По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна