Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Асистенция на Бойко Борисов изведе "тигрите" на финал

Премиерът Бойко Борисов изработи гола, който класира неговия тим "Витоша" /Бистрица/ на финал в държавното първенство по футбол за ветерани. "Тигрите", водени с капитанската лента от Борисов, завършиха 1:1 в реванша на полуфинала срещу "Манастирище 2000" в интересен мач, игран на 1 ноември пред 200 зрители на стадион "Христо Ботев" във Враца.

 

Часове преди срещата подстъпите в спортния комплекс във Враца бяха отцепени от служители на НСО, а мачът започна с 9-минутно закъснение, тъй като капитанът на гостите – Бойко Борисов закъсня. Той слезе по екип с №13 направо от джипа, с който пристигна от София, и с летящ старт се включи в мача.

Първоначалният натиск на домакините обаче изненада неприятно "тигрите", които получиха гол още в 8-та мин. Тогава Светлин Симеонов-Пинчера нахлу отдясно, пусна хитър пас за Валентин Лилов, който оплете топката в мрежата зад гърба на вратаря на "Витоша" – Димчо Митев. Последваха още няколко скоростни атаки на "Манастирище 2000", в които главно действащо лице беше Пинчера.

В 30-та мин. обаче капитанът на гостите – Бойко Борисов изведе Анджело Кючуков сам срещу стража на домакините Цветан Димитров и нападателят изравни с техничен удар в долния ляв ъгъл на вратата.

След почивката по-активни на терена бяха гостите, които пропуснаха да се поздравят с успех заради непростимите пропуски на Ясин Мишауи и резервата Чавдар Атаасов. В 68-та мин. пък самопожертвователна намеса на Валентин Туртански спаси мрежата на домакините от силен удар на премиера Борисов.

През втората част играчите на "Манастирище 2000" отпаднаха и търсеха повече как да си изпросят дузпа в наказателното поле на гостите. Лилов на два пъти опита със сила да промени равенството, а веднъж Тошко Тодоров падна в наказателното поле, за да иска наказателен удар. Реферът Стефан Спасов от Перник обаче не се поддаде на провокациите и спести дузпата и за гостите, макар че и те хитруваха в тази посока.

 

След края на мача Бойко Борисов финтира чакащите го журналисти и не направи изявление. Премиерът си тръгна с тъмносив костюм за поредната важна проява от дневния календар, доволен от равенството във Враца.

 

 

 

 

СТАТИСТИКА:

"Манастирище 2000": Димитров /к/, Митов, Ем.Борисов, Туртански /69 Монов/, Лилов /70 Георгиев/, Стоянов, Иванов, Симеонов, Ангелов и Кръстев /57 Атанасов/.
"Витоша": Митев, Бараков /48 Пъшев/, Ташков, Герасимов /46 Крушкин/, Гинчев, Георгиев /73 Богданов/, Кючуков /54 Атанасов/, Мишауи, Паргов, Вучев /61 Цанев/ и Б.Борисов /к/.

Голмайстори: 1:0 Лилов /8/, 1:1 Кючуков /30/.
Жълт картон: Герасимов /В/.
Главен съдия: Стефан Спасов /Перник/; стадион "Христо Ботев" /Враца/ – 200 зрители.

По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна