Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" Враца взе главата на Кушев

Врачанският „Ботев” записа трета победа в елита и принуди наставника на „Славия” Мартин Кушев да подаде оставка след загубата на неговия тим с 0:1 в мач от 11-ия кръг на „А” група. Единственото попадение в мача отбеляза Александър Якимов, който в 29-та мин. засече с глава центриране на Илия Илиев. Мачът ще се започни и с неадекватните отсъждания на главния съдия Георги Йорданов, към когото имаше претенции и от двата тима.

През първото полувреме „белите” натиснаха домакините и в 4-та мин. Петър Димитров, а в 15-та Живко Желев пропуснаха идеални възможности за откриване на резултата. В 25-та мин. пък Здравко Лазаров нацели напречната греда с шут от около 25 метра.

В 29-та мин. обаче „Ботев” стигна до ценен гол, който по-късно се оказа и победен в мача. Романов и Илиев разиграха късо изпълнението на ъглов удар, а центрирането на последния позволи на Якимов да разпечати вратата на Георги Петков.

След почивката главният рефер Йорданов направи всичко възможно, за да улесни гостите, но те така и не преодоляха перфектния и в този мач вратар Михаил Иванов. В 80-та мин. съдията предизвика бурния протест на около 2000 зрители по трибуните и треньорския щаб на домакините, тъй като първо пусна голова атака на гостите, но когато Златинов я пропиля, върна играта с нарешение пред наказателното поле на врачани.

В 75-та мин. „белите” вкараха и гол, чрез бившия футболист на „Ботев” Петър Альошев, който беше отменен заради нарушение в атака. Връх на безсилието им беше анеминеч шут на Дайсуке Мацуи, който от 3 метра не преодоля Иванов /японецът доигра мача с бинтована глава!/.

В добавеното време Георги Петков спаси от втори гол мрежата си, парирайки удар на Николай Маринов.

След мача Мартин Кушев, наставникът на столичани, хвърли оставката си. Колегата му Антони Здравков благодари на футболистите си за раздаването и честите на Враца поредните 3 важни точки по пътя към оцеляването в „А” група.

СТАТИСТИКА:

БОТЕВ: Иванов, Куанг, Георгиев, Маринов, Висенте, Жайро, Якимов, Николов /85 Василев/, Атанасов /77 Анеф/, Илиев, Романов /66 Христов/.
СЛАВИЯ: Петков, Р.Димитров, Желев, Златков, Дяков, Попара /54 Тодоров/, Сандански /60 Златков/, Альошев /78 Калоянов/, Мацуи, П.Димитров, Лазаров.
ГОЛМАЙСТОР: 1:0 Якимов /29/.
ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Георгиев, Маринов, Атанасов /Б/; Златков, Тжодоров, П.Димитров /Сл/.
ГЛАВЕН СЪДИЯ Георги Йорданов /Габрово/ ; СТАДИОН: „Христо Ботев” – 2 000 зрители.

По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна