Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Легендата на "Ботев" Враца Емил Маринов прогнозира успех над Левски в събота

В събота, на историческата дата 10 ноември, врачанският "Ботев" гостува на "Левски" в мач от 12-ия кръг на "А" футболна група. Никой сериозен капацитет не смята врачани за фаворит в двубоя, точно обратното - "Ботев" е абсолютен аутсайдер, тъй като заема 14-о място с 10 точки. А гостува на втория в елита. Но… подобно е положението и преди 27 години и един месец, когато тогавашният тим на "Враца" нанася най-звучния шамар в историята на "синия" гранд, побеждавайки го в неговия дом - на "Герена" с 6:3. Хеттрик за гостите отбелязва Емил Маринов, два добавя Цветан Данов, а Илия Войнов, т.нар. Принц на Враца, добавя едно попадение във вратата на тогавашния клуб "Витоша". След мача гостите не успяват да се снимат край електронното табло, защото пада мъгла от близката планина Витоша.

Именно този мач ми даде повод да дам думата на Емил Маринов, който отдавна е легенда във врачанския клуб. В момента той е директор на детско-юношеската школа на ПОФК „Ботев”. Все пак не са много българските футболисти, които са вкарвали по 3 гола в един мач във вратата на столичния гранд.

Емил Маринов
"Спомням си, че преди мача в София бихме "Пирин" в Благоевград. Отидохме, върза ни играта и ги бихме. Към края започна да пада мъгла, която обаче не можа да прекрати двубоя. А втори такъв мач едва ли ще има скоро… Взехме премии по 140 лева за победата в София. Тогава не се играеше толкова за парите, а за честта на клуба, за футбола. Сега е друго. Вярвам, че ако футболистите си повярват в събота, биха могли да изнедадат Левски пак в София”,
коментира легендата Емил Маринов.

Малко хора вярват, че в събота „Ботев” ще обърне „Левски” отново на "Герена". Но колко искрено и чистосърдечно в този момент ще си кажат "Ех, та това е възможно, щом вече е било!"
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна