Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видабаскет загуби от лидера Спартак МВР със 72:96

Мъжкият тим на БК "Видабаскет" допусна първа домакинска загуба в зала "Фестивална" от столичния отбор на "Спартак МВР" със 72:96.
Видинският тим игра без игра без капитана Юлиян Колев и плеймейкъра Бойко Пангаров.

Разликата в полза на "Спартак МВР" стана двуцифрена за първи път още в средата на първата част. Много силните втори 10 минути дадоха комфортен аванс на гостите, които на почивката водеха с два пъти повече точки от видинчани, +1...- разликата бе 23:47, като преднината от 20 точки се запази и през втората част на срещата, за да спре часовникът на 72:96.

Гостите бяха по-силни под коша, където овладяха 12 борби и вкараха 20 точки повече от съперника си. "Видабаскет" имаше по-добър процент от тройката, но това не спаси отбора.

За "Спартак МВР" силен мач изигра Ивайло Вучков, който записа 20 точки, 9 борби и 5 асистенции за успеха на отбора си. Иван Ценов добави 15 точки, плюс 7 борби, а с 13 точки завърши капитанът Асен Саралийски.

За "Видабаскет" най-резултатни с по 22 точки бяха Теодор Киров, (7 асистенции, 6 борби) и Тодор Колев. Мартин Вутов добави за своите 19 точки.
 
"Отборът на "Спартак МВР" е много силен в момента. А и съдиите позволиха много твърда игра. Гостите не просто играха на ръба на фала- те играеха много над него. Благодаря на публиката- тя винаги ни е шестият ни играч, но щеше да е добре и съдийството да е 50 на 50...
 
Благодаря на момчетата! Нито аз, нито те се бяхме предали. Ако финансовият ни проблем се реши, състезателите ни ще останат във Видин и ще тренират редовно. Тогава ще можем да покажем много повече"-
категоричен бе треньорът на домакините Николай Колев.

В следващия кръг- на 18.11.2012- "Видабаскет" гостува във Варна на отбора на Икономическия университет, а на 25.11.2012 е следващото домакинство в зала "Фестивална", когато видинчани посрещат отбора на "Чавдар" Троян.
По публикацията работи: Екип на Клуб СПОРТ
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени