Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученически турнир по шах в Ново село

Тридневен турнир по шах се провежда в СОУ "Св.св. Кирил и Методий" в Ново село. Той е част от програмата, с която училището участва в националната кампания "Участвам и променям". 

Няма възрастово ограничение за малките шахматисти. В последният седми кръг се класираха осем ученици от 6 до 11 клас. Вече се знаят победителите. Тричленното жури оцени като най-добър Владислав Людмилов Маринов, който няма загуба в турнира. Владислав живее в с. Ясен. Редовно играе с близките си, има качена програма в компютъра си и твърди, че няма шахматист в селото, който да го победи. Днес той ще има честта да играе срещу Георги Димитров – учител по математика, който е дългогодишен член на престижния шахматен клуб "Найден Войнов" - Видин и редовен участник в регионални турнири. 

Участието в шахматния турнир мобилизира децата. Насочи ги към интересно оползотворяване на свободното време, към развиване на мисълта и спортсменско отношение към противника. Състезателният дух, който цареше в училището по време на турнира помогна на Цветан Бориславов, въпреки температурата, да се съсредоточи и да завоюва престижното трето място.

Награждаването на участниците ще стане утре. Всички ще получат грамоти за участие. На победителя ще бъде връчена специална купа. Материални награди ще се дадат на учениците, заели първите три места в състезанието.

По публикацията работи: Светла Бондова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна