Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илиян Илиев стана градски първенец на Видин по шах за ноември

Илиян Илиев от ШК "Найден Войнов" от Видин спечели градското първенство по шах за месец ноември, съобщи за РАДИО ВИДИН Евтим Стефанов, председател на клуба. С 6 точки от 7 възможни Илиев отстъпи само на майстора на спорта Ивайло Тодоров, който се класира на второ място, а трети остана временният водач в генералното класиране за градски първенец на Видин - Мирослав Милчев.


От младежите до 16 години първи се класира Мартин Иванов, а сред неградираните своя дебют и първо място направи Анатоли Атанасов. Всичките 19 участника в турнира, както и любителите на шаха от Видин и региона са добре дошли nа финалния за 2012г. турнир, който ще се състои на 16 декември от 10 часа в шах школата в Бизнес Инкубатора.

На 13 декември в СОУ "Любен Каравелов" във Видин ШК "Найден Войнов" организира Коледен турнир за деца от I до IV клас от училищата в област Видин. Регистрацията за участие ще става в деня на надпреварата до 13.30 часа, а началото на I кръг е обявено за 14 часа.

Право на участие имат по 20 деца от всяко едно училище от област Видин, ученици от I до IV клас, определени от учителите им. При по-малко от 200 записани участника може да участват и повече от 20 деца от едно училище. Система на игра: швейцарска, 7 кръга. Осигурен е и награден фонд.
По публикацията работи: Екип НОВИНИ

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени