Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антони Здравков: "Отиваме за победа в Монтана", Агитката: "Веселин Цветковски - "Юда"

Врачанският "Ботев" отива в Монтана, за да се опита да спечели трите точки, призна старши-треньорът на гостите в мача Антони Здравков. Двубоят е от програмата на 14-ия кръг в "А" група и започва от 14.30 часа в сряда.

"Това е мач с малко по-особен заряд с оглед на това, че е регионално дерби. Иначе по нищо не се различава от останалите мачове от нашето първенство. Приемаме отбора на Монтана за силен противник, когото трябва да надиграем и да се опитаме да спечелим трите точки", заяви старши-треньорът Антони Здравков.
Антони Здравков


"Проблеми във футбола винаги има, но ние нямаме непреодолими здравословни препятствия и се надявам всички момчета да имат възможност да вземат участие в този мач".

По повод изявлението на Джамбазки, че мачът е на живот и смърт, Здравков беше лаконичен:

"За мен футболът е една игра. Надявам се по-силния, т.е. ние, да победим!"

Запалянковците от Враца също не се страхуват от гостуването на стадион "Огоста". Според тартора на феновете Георги Даскалов:

"Нормално е този мач да има особен заряд, тъй като е регионално дерби. А и двата отбора са на такива позиции в класирането, че този мач е много важен и за тях, и за нас."

Даскалов не желае да прогнозира изхода от мача, но не крие, че иска победата:

"Надявам се ние да победим, а те да се оправят по-нататък както намерят за добре."

Феновете няма да закачат треньора на противника Атанас Джамбазки заради това, че е напуснал "Ботев" преди година.

"Подлъгаха го в Литекс и той напусна. Докато беше тук, си вършеше работата, както трябва. Тогава за добро или лошо си намерихме друг треньор, който и в момента ни е начело. Джамбазки е профсионалист - нека го оставим да работи".

Агитката обаче няма да прости на юношата на "Ботев" - вратаря Веселин Цветковски, който от началото на сезона напусна Враца и облече екипа на комшиите. Защо - попитах тартора на врачанските фенове:

"Направили сме 200 плаката, на които пише "Юда". Дано разбере какво е направил… и да не се връща повече във Враца! Ние не го виним за това, че напусна Враца по време на италианското управление на "Ботев", а заради това, е юноша на "Ботев" и облече екипа на Монтана”- това е непростимо!"

Феновете няма да атакуват от трибуните друг бивш футболист на "Ботев", който сега е в Монтана - Мартин Ковачев, защото и той както треньорът Джамбазки, си изкарва хляба с футбол. Но, ако на терена се появи Виктор Дениран, агитката от Враца се заканва да си излее гнева върху нигериеца, който беше прогонен от Враца именно от запалянковците.

Поне 200 фенове със зелени шалчета ще тръгнат за Монтана, за да гледат дербито на Северозапада на стадион "Огоста", което започва днес от 14.30 часа.

Останалите срещи от кръга днес:

Ботев (Пловдив) - Лудогорец 14.30
Черно море - Миньор (Перник) 14:30
Пирин (Гоце Делчев) - ЦСКА 14:30 Локомотив (София) - Литекс 14:30 Черноморец - Славия 16:30 Берое - Локомотив (Пловдив) 16:30
Левски - Етър 18:00
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна