Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предпоследно място в класирането за Видабаскет след загубата от "Тракийски университет" в Стара Загора

Отборът на Видабаскет отстъпи като гост на "Тракийския университет" в Стара Загора със 63-78 в пореден мач от мъжката "А" група, съобщи за РАДИО ВИДИН Росен Ракаджиев. След като трупаха преднина през целия мач, старозагорци допуснаха видиначни да стопят част от нея в края, но все пак се наложиха в края. След този кръг Видабаскет е на предпоследното място с един успех и 6 поражения.

Домакините започнаха мача силно и още след 10 минути имаха двуцифрена преднина. През втората и третата част те продължиха да я увеличават и след 30 минути резултатът беше 68-42. До края гостите стопиха част от изоставането си, но изходът от срещата отдавна беше ясен.

"Тракийският университет" спечели борбата и имаше доста по-добра успеваемост от игра, като това компенсира по-големия брой грешки, който извършиха. Отборът си подаде 21 асистенции, а видинчани – 6.

Васил Александров записа 16 точки и 7 борби за победителите, а по 15 вкараха Евгени Иванов и Ростислав Алексов (13 борби).

За Видабаскет Мартин Вутов записа 26 точки и 10 борби, а по 9 добавиха Емил Емилов (8 борби) и Тодор Колев.

В следващия кръг Видабаскет ще бъде домакин на "Академик" Благоевград, а "Тракийският университет" ще гостува на "Дунав 2007".
По публикацията работи: Екип НОВИНИ
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна