Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Славко Димитров: "Трябва ни повече увереност в игра, особено срещу отбор като "Дунав"

Баскетболистките на Монтана загубиха с 62:70 точки домакинския си мач от "Дунав" /Русе/. Точната стрелба от трите точки бяха предимството на шампионките в зала "Младост".

Момичетата на треньора Георги Божков започнаха ударно и поведоха с 5:0. Постепенно преднината им нарасна на 9 точки. След първата четвърт "Дунав" водеше с 23:16 точки. Момичета на Славко Димитров започнаха следващата част с 4:0, а малко по-късно след кош на Камелия Михалкова се доближиха на точка от съперника – 26:27. Тройки на Кочева и Андерсон отново дадоха аванс на Дунав. Минута и 21 секунди преди почивката с точна стрелба на Милена Томова Монтана за първи път поведе в резултата 34:33. На полувремето "Дунав" имаше аванс от две точки – 36:34. След подновяването на играта двата отбора се захапаха и играта вървеше кош за кош без да има съществена преднина за един от тях. Последните 10 минути започнаха при 53:47 точки за гостенките. Баскетболистките на Монтана търсеха обрат, но не успяха. В последните минути монтанчанки пропуснаха да отбележат кош в две последователни атаки, което се оказа фатално за загубата им. За Монтана Милена Томова завърши с 22 точки и 13 борби, а дабъл дабъл записа Радостина Славова с 11 точки и 15 борби. За "Дунав" най-резултатна с 18 точки приключи Кристина Сантяго.

"За мен тази победа е изключително важна, особено след като пътувахме повече от 36 часа. Отборът ми игра мобилизирано и победи", сподели треньорът на "Дунав" Георги Божков.

Наставникът на Монтана Славко Димитров благодари на момичетата, че въпреки здравословните си проблеми са изиграли пълни минути.

"Съжалявам, че усилието което положиха моите момичета не се възнагради с победа. Те я заслужаваха. Отборът на "Дунав" е труден за опазване, всички техни атаки бяха резонни", каза още Славко Димитров.
По публикацията работи: Любо Андреев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна