Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Феновете на "Ботев" Враца подпомагат юношеската школа на клуба

Футболните запалянковци от Враца предприемат безпрецедентна благотворителна акция, обяви тарторът на феновете Георги Даскалов, популярен и като Жоро Павето. Преди, по време и след последното домакинство за годината срещу „Черно море”, на входовете на стадион „Христо Ботев” ще бъдат поставени каси, в които ще се събират пари. Със средствата ще бъдат купени професионални топки за нуждите на юношеските отбори на местния „Ботев”.

Според Георги Даскалов, в юношеските формации се готвят около 40 млади таланти на врачанския футбол, които ще са лицето на отбора след няколко години. Липсата на пари в клуба принуждава треньорите да не могат да провеждат нормален трениовъчен процес, поради тази причина запалянковците предприемат акция за събирането на средства, с които да купят топки за юношите на „Ботев”.

Това е втората подобна акция на феновете от последните няколко месеца. В началото на октомври те събраха 800 лева, които бяха дадени на близките на оперирания от тумор футболист на „Ботев” Асен Чалъков. Феновете са направили свое проучване и са открили качествени топки, които струват по 30 лева едната. Сега се надяват да съберат достатъчно средства, за да купят поне 10-20 топки, за да помогнат на любимия си клуб.

По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна