Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тарторът на агитката на "Ботев" Враца призова: "Не хвърляйте бутилки по съдиите"

Фенове купуват топки за децата на "Ботев" Враца- футболните запалянковци от Враца призоваха зрителите, които дойдат на неделния мач на любимия им "Ботев" срещу "Черно море", да дарят пари за купуването на топки. Благотворителната акция на феновете бе обявена от тартора им Георги Даскалов. Той обясни, че 40-те момчета от двете юношески формации на врачани имат общо 7 топки, с които водят подготовка. Повечето от тях обаче не стават за нормална работа.
 
"Ботев" има две гарнитури в елитните юношески дивизии на България. Талантите до 17 години тренират при Янислав Яков, а наставник на по-големите, до 19 години, е Ивайло Димитров. Доказателство за класата на врачанските млади футболисти е поканата към Красимир Милев (вторият отляво на снимката на www.botevvratza.comза 5-дневни проби в Италия, която се получи преди дни в клуба. Между 10 и 14 декември 16-годишният нападател на "Ботев" ще гостува на ФК "Савона", който е филиал на гранда "Ювентус", Торино, но ще бъде наблюдаван от скаути на "Сампдория" и "Дженоа".

Тарторът на врачанските запалянковци Георги Даскалов, който наскоро влезе и в общото събрание на клуба, призова хората да не хвърлят предмети от трибуните по съдиите и длъжностните лица:
 
"Не бива да се хвърлят бутилки по съдиите. Първо, защото това не помага с нищо на твоя отбор. Напротив, докарва му глоба. А какъв запалянко си ти, ако от всеки мач докарваш глоба на отбчора си?
Второ: дори и да уцелиш човека, по когото хвърляш бутилката, нищо няма да му направиш. Така че е безсмислено! Горд съм с факта, че "Ботев" Враца не е наказван заради феновете си през последните 10 години. А ние ходим на всеки мач на отбора, без значение дали е навън или вътре",
заяви тарторът на агитката Георги Даскалов.

През настоящия сезон ПОФК "Ботев" е платил на три пъти по 1 000 лева заради хвърлени по реферите пластмасови бутилки от минерална вода. И трите санкции са заради невъздържани зрители, седнали в централния сектор "А", показва статистиката. Ръководството на клуба стигна до там, че забрани внасянето на минерална вода в бутилки на градския стадион във Враца, но и това не спря някои буйни фенове, които в последния домакински мач отново намериха какво да хвърлят по съдиите.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени