Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Врачанският "Ботев" посреща "Черно море"

Съдията Никола Попов от София получи наряд за последния домакински мач на "Ботев" в кампанията от "А" футболна група през есента. На Попов ще помагат Николай Петров и Валентин Добрев, а четвърти рефер е Стоян Денев от Велико Търново.

Врачани посрещат "Черно море" от 14 часа в двубой от 15- ия кръг на елитната футболна дивизия. "Ботев" е 13- ти във временното класиране с 12 точки и голова разлика 6:22.

"Моряците" са на 10- та позиция и имат 16 пункта при голово съотношение 12:22.

В предишните си срещи "Ботев" взе важна точка от гостуването си в Монтана, а варненци сгънаха с 2:0 пернишкия "Миньор". Двата тима са изиграли досега 48 мача в елита, като гостите имат 23 победи, в 10 мача не е излъчван победител, а 15 срещи са печелени от врачани при голово съотношение 57:73. Любопитна подробност е, че настоящият спортен директор на "Ботев" Валентин Станчев до лятото беше директор на детско- юношеската школа на варненци.

Гостите идват с куп кадрови проблеми, като петима от титулярите им със сигурност отпадат от срещата. В състава на врачани няма да е само наказаният централен защитник Жайро Родригус.

Билетите за мача струват по 4 лева, а ръководството на "Ботев" обеща да пусне календари на врачанския тим на преференциална цена от 3 лева.

По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна