Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" Враца вече работи по селекцията за пролетния дял на първенството

Ясни са част от новите попълнения на врачанския „Ботев”, имената им бяха обявени от старши-треньора Антони Здравков след последния мач за есенния сезон. След Нова година в отбора се завръщат Румен Рангелов, Тихомир Найденов, Светослав Валериев и Росен Ванков, които бяха принудени от т.нар. „италиански инвеститори” да напуснат Враца в началото на август. Четиримата търпеливо изчакаха да отвори трансферния прозорец, за да се върнат в родния си клуб. Сред новите ще е и настоящият футболист на третодивизионния „Червен бряг” Делян Димитров, който има няколко сезона и с екипа на белослатинския „Чавдар”.

„Разбрахме се с Рангелов, Валериев и Найденов, както и с Делян Димитров – едно младо и перспективно момче. Възможно е да продадем някой от настоящите футболисти, но е важно да купим толкова добър, колкото сме продали, за да го замени в състава.”, обясни Антони Здравков.

Футболистите на „Ботев” иначе бяха разпуснати за Коледните и Новогодишни празници, като следващата им тренировка ще е на 7 януари.

„Отборът се разпуска официално от днес /неделя – б.а./ и ще се събере отново на 7 януари догодина. В сряда ще имаме нова събиране, за да им се раздадат индивидуалните задачи за занимания през зимната пауза. Защото, ако искаме отборът да оцелее през пролетта, трябва да сме подготвени 101% по-добре от другите отбори.”, добави ст. треньорът на „Ботев” Враца.

По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна