Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ясна е призовата десетка на най-добрите видински спортисти

Вече е ясна десетката на най-добрите спортисти на Видин за 2012 година. Те ще бъдат обявени и наградени по време на традиционния "Бал на спортиста", който ще се състои на 21 декември от 17.30 часа в залата на Симфониета-Видин. Комисията, която определи призовата десетка е съставена от представители на общинската администрация, Постоянната комисия за Работа с децата, младежта, спорта и туризма към Общинския съвет и журналисти. Заседанието премина под председателството на зам. кмета на Община Видин Борислава Борисова. Наложи се комисията да се събере повторно, тъй като първоначално определената десетка на най-добрите видински спорти бе оспорена от някои местни спортни клубове с мотива, че критериите при избора не са систематизирани и обективни. Това доведе до разработването на специална точкова система за оценяване, която да сведе до минимум субективния фактор при определянето на класацията. При нея с по-голям брой точки се оценява участието в международни сътезания, призово класирането в различни първенства, възрастовата група и това дали спортът, в който се сътезава даденият спортист е олимпийски или не.

Предварително видинските спортни клубове номинираха най-изявените си спортисти - общо 30. За званието "треньор на годината" се съревновават 15 наставници.

В десетката на най-добрите спортисти на Видин за 2012 година попаднаха по азбучен ред следните състезатели:

Борислав Петков - Колоедачен клуб "Стрела"
Боряна Борисова - СК "Борба, самбо, джудо"
Габриела Кирилова - СК "Борба, самбо, джудо"
Галин Георгиев - СК по кану-каяк "Ванто"
Георги Георгиев - СК по културизъм "Бъдин"
Дариян Маринов - Колоедачен клуб "Стрела"
Ивелина Емилова - СК "Борба, самбо, джудо"
Калоян Ангелов - СК по кану-каяк "Ванто"
Кристиян Николов - СК по бокс „Глобал Спортс Файт клуб”
Николай Милев - СК по кану-каяк "Ванто"
Слави Димитров - Колоедачен клуб "Стрела"
Тамара Панталеева - СК "Борба, самбо, джудо"
Цветелина Цветанова - СК "Борба, самбо, джудо"

Поради отборно участие в класацията и еднакъв брой точки, състезателите в Топ 10 са 13.

Кой ще е спортист на Видин за тази година ще бъде обявено на 21 декември. На церемонията ще бъдат отличени още най-добрият треньор, успешно дебютирал спортен клуб, както и клуб развиващ масовия спорт. Награди ще получат още ОФК "Бдин 1923", волейболният отбор на СОУ "Цар Симеон Велики", БК "Видабаскет" и Вида - Моторспорт.
Извън класацията останаха представителите на Спортните клубове по бокс - "Бдин", по кану-каяк - "Бдин 77", по тенис на маса - "Бдинци 2000" и по шахмат - "Найден Войнов".

По публикацията работи: Екип КЛУБ СПОРТ
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна