Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Успешна година за видинския волейболен клуб "Бдин Вида"

"Надявам се през 2013-а година още повече деца да започнат да спортуват, защото спортът в последно време не се предпочита от младите хора, а това е пагубно за Видин и държавата." Това каза за "Клуб Спорт" на РАДИО ВИДИН ст. треньорът на волейболен клуб "Бдин Вида" Снежанка Гечева.

"Мога да кажа, че 2012-а е една успешна за нас година. ВК "Бдин Вида" участва в държавните първенства с 6 отбора. Момичетата 2 и 3 клас участват в т.нар. "Скаутс лига" и се класираха за Фестивала по волейбол след като станаха първи в регион "Хемус". Момичетата до 12 години завоюваха бронзови медали. Момичетата до 13 години са девети в България. Момичетата до 15 години са също девети. Девойките младша възраст са трети в България - бронзови медалистки. Йоана Христова е обявена за най-добър блокировач на турнира. Девойки старша възраст са пети в България, което за нашия малък клуб е много добро представяне. Мога да кажа, че имаме и успешно представяне на ученическите игри. Тази година наши момичета участваха в Световните ученически игри във Франция, където заеха 13-о място - в "златната среда", което е добър показател за нашата школа. Имаме национални състезателки, утвърдили се в младежките гарнитури. При кадетките играе Йоана Христова, при предкадетки - Гергана Георгиева. От тази година по програма на Българската федерация по волейбол стартира т.нар. "Олимпийски надежди" - отбор, който е съставен от талантливи момчета и момичета на 14-годишна възраст, те са на целогодишна подготовка в София, там учат и тренират, но играят за клубовете си. Там наш представител е Симона Тодорова."
, каза за РАДИО ВИДИН Снежанка Гечева.

Ръководството и състезателките на волейболния клуб посрещат новата година с надежда и очакване за повече успехи и по-добри условия за тренировки и състезания.

"Посрещаме новата година с надежди, че финансовото състояние ще се подобри. Пожелавам на всички колеги и на всички състезатели мирна, щастлива, благоденствена година. Всички да успеят да постигнат мечтите си и най-вече - здраве! Пожелавам си още в нашия град всички родители и общественици да разберат, че спортът има много важно значение. Да положим всички усилия да върнем децата на спортните площадки, за да можем след време наистина кажем спокойно, че сме си свършили работата за това поколение, което сега расте, защото все по-болни и и неможещи деца имаме като поколение в града - деца, които искат само да получават, много трудно се навиват да правят нещо по-различно от това да ходят на училище, а през свободното си време да са пред компютъра или в дискотеката.", добави Снежанка Гечева.
По публикацията работи: Цветомир Цветанов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна