Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Монтана започна подготовка с рекордните 41 футболисти

Монтана започна подготовка с рекордна група от 41 футболисти. Повечето от тях са млади, не чак толкова известни състезатели. Заради многото желаещи да облекат екипа на монтанци наставникът Атанас Джамбазки раздели отбора на две групи, като в едната тренират тези на проби. До края на седмицата новите ще трябва да покажат качества, а в понеделник ще бъде редуцирана групата. Сред новите се отличава защитника Ели Маркес. След напускането на Георги Мечечиев Монтана остана без бранител в дясната зона. Още няколко защитници на този пост ще трябва да впечатлят Джамбазки.

"През пролетта ни очакват 15 мача, всеки един от тях е финал. В Монтана ще играят футболисти, които имат характер и желание да остане отбора в елита", коментира Атанас Джамбазки.

Полузащитникът Иеро Диа от Франция за сега е единственият чужденец на проби, който до сега не е играл в България. От юношите старша възраст е привлечен Борислав Симеонов.

"За сега единствено сигурен е Славчо Шоколаров. Няма нови и стари. В Монтана ще играят тези, които имат качества и се раздават на терена", заяви изпълнителният директор Румен Панайотов.

Френският вратар на Монтана Сендо изненада кметът Златко Живков, като му подари сувенир на Айфеловата кула. "Сендо си запази поста", шеговито сподели Живков.

"Монтана ще остане в елита. Дано няма странични фактори, които да решават това. Амбициите ни са за добра подготовка и битка в мачовете. Финансово сме стабилни. Ще издържим на това предизвикателство, тъй като желаещите да помагат са малко, а желаещите да пречат - много. Ще се преборим с напрежението"
, категоричен бе Живков.

Президентът на Монтана инж. Замфир Замфиров призова феновете да бъдат търпеливи и да подкрепят тима. До 5 февруари Монтана ще се готви у дома, като са предвидени контролни срещи със "Спартак" /Плевен/, "Любимец" и "Чавдар" /Етрополе/. В следващите две седмици подготовката ще продължи в турския курорт Анталия, където са уредени пет мача. На 26 февруари в Правец Монтана играе с "Берое" /Стара Загора/, последна контрола.
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна