Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Павлина Филипова: "Ако има масов спорт, ще има и нови български олимпийци"

"Един златен, един бронзов и един сребърен медал- това е равносметката на българския биатлон за изминалата 2012 година", каза в Клуб СПОРТ по РАДИО ВИДИН Павлина Филипова- европейска шампионка от 2006 и ІV-та на Олимпиадата в Нагано`1998 на 15 км индивидуално, една от най-успелите родни биатлонистки, родом от Берковица.

"Владимир Илиев постигна VІ място в спринта на 10 километра на световната купа по биатлон в Словения. Постижението на Владимир е най-доброто в неговата кариера до сега- той преодоля дистанцията с време 25:09.9 минути и не допусна нито една грешка в стрелбата. Това бе голяма радост и за мен, и за моята треньорка, тъй като за първи път българин влиза при мъжете в шестицата на Световна купа по биатлон", каза Павлина Филипова.

"Красимир Анев се нареди на VІІІ място в индивидуалния старт на 20 километра от програмата на първото състезание при мъжете за Световната купа по биатлон, което се проведе през 2012 година в шведския зимен център Йостерсунд", каза още Филипова. Красимир Анев регистрира най-доброто си класиране в кариерата си до момента, като направи само една грешка на огневия рубеж.

"Радващо е, че берковското присъствие в биатлона през годината е силно, две момичета са в "А" националния отбор, а Петьо Иванов е в "Б" гарнитурата, като той е най-малкият във възрастовата група и тази година ще участва на Младежкия олимпийски зимен фестивал и на Младежкото световно първенство. Надявам са да го видим и на Младежкото европейско първенство. Много искам да вярвам, че тази година ще бъде гласуван и приет Закон за спорта, за да има повече пари, да бъдат привлечени повече млади хора да спортуват. Ако има масовост, ние можем да извадим добри спортисти. За съжаление младото население не спортува, а оттам и слабите резултати. Като пример ще дам Олимпиадата в Лондон"- коментира Павлина Филипова и пожела:

"През настоящата 2013 година първо си пожелавам повече млади хора да се занимават със спорт- спортът е здраве! Когато повече хора се занимават със спорт- нацията ще е здрава. Бъдете живи, здрави, по-добри към ближния си, спортувайте и се усмихвайте повече!"
По публикацията работи: Петя Генова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!