Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Множество отличия за спортните клубове в Козлодуй за 2012 година

Със сериозни заслуги и множество отличия приключиха изминалата година спортните клубове в Козлодуй. Гарнитурите на футболен клуб "Ботев" ще зимуват трети след съименника си от Враца и отбора на Монтана, които заеха челните позиции в крайното класиране. Волейболен клуб "Козлодуй" пък раздели първото място в окончателното класиране с "Раковски" Севлиево, стана ясно след края на Шампионата на Северозападната "А" елитна волейболна група.

В края на декември джудо клуб "Олимпия" излъчи десетте най-изявени състезатели на клуба. Звездната класация с 354 точки от републикански и международни класирания оглави Теодора Енева. Непосредствено след нея с 5 точки разлика се подреди Валентин Алипиев, а третото място с 37 точки заслужи Стилян Дерменджиев. Клубът се гордее с 96 златни, сребърни и бронзови отличия от Републикански, Държавни и Международни турнири, две балкански титли, както и трето и седмо място от Европейски купи.

Поредна година с върхови постижения остана 2012 и за козлодуйския клуб по таекуон-до "Джонг тонг", завоювал общо 74 медала от петнадесет турнира, най-сериозният от които бе Европейското първенство, провело се през май в София. И "Джонг Тонг" не пропусна да отличи най-изявените си състезатели, а титлата Спортист на годината бе присъдена на Кристиян Василев, който през 2012 се закичи с три златни, два сребърни и три бронзови медала и завоюва второ място в Европейското първенство.

Кратката пауза след края на спортната 2012 клубовете прекарват изцяло в подготовка за предстоящата пролет, като турнирите за някои от тях започват още през март. Така например армрестлинг клуб "Селановци 2006" ще се изправи срещу опонентите си в Международния турнир по канадска борба за купата на Румъния още в началото на март. Редом с него пък тази година състезателите от клуба ще мерят сили в няколко родни състезания и на Международен турнир в Словакия. В Спортния календар на Федерацията по канадска борба за началото на август е заложен традиционният Открит турнир по канадска борба на пристанището в село Остров, а за 12 октомври - Международният турнир "Селановци оупън". Големи са и надеждите за добро представяне на Митко Петров, Виктор Балабанов и Иван Младенов на Европейското първенство, планирано през май в Литва, както и на Световното в Полша, което ще се проведе в началото на септември.
По публикацията работи: Екип Клуб Спорт
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна