Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Завърши държавното първенство по борба във Враца

Спортният клуб "Ботев 93" от Враца спечели 4 медала от завършилото днес държавно лично първенство по борба-класически стил за кадети. 150 състезателя от 24 клуба в България мериха сили на два тепиха в спортната зала на ПМГ "Акад. Иван Ценов" във Враца в четвъртък и петък.

Цветелин Борисов в кат. до 42 кг и Данаил Николов при 50-килограмовите донесоха сребърните отличия за домакините. Бронзови медали от надпреварата при 17-годишните борци донесоха Георги Тодоров /42 кг./ и Петър Петров /50 кг/. 16 борци от Враца се пуснаха в схватките за разпределението на медалите.

Борецът на "Слава" /Монтана/ Дейвид Димитров спечели златен медал. Възпитаникът на треньора Детелин Костов стигна до първото място без проблеми. Димитров победи с 2:0 борци от Белене и Варна. На финала младата надежда на борбата в Монтана се наложи над Данаил Николов от домакините от Ботев /Враца/. Дейвид Димитров победи съперника с 2:0, в отделните части 6:1 и 8:2. Златният медал затвърди на Дейвид Димитров мястото му в националния отбор на България.

"Тази година Дейвид ще се бори за място, за да участва в Европейско и Световно първенство", сподели Костов. Останалите борци на Слава не успяха да стигнат до почетната стълбичка. Мариян Вълов остана пети на 50 кг, а Тони Иванов е осми на 85 кг.

За най-техничен състезател в първенството беше определен Йоан Димитров при 76-килограмовите от столичния "Левски", а най-резултатен на тепиха стана Евгени Генчев в кат. до 100 кг от самоковския клуб "Рилски спортист".

По публикацията работи: Жоро Александров и Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна