Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Успешен старт на годината за волейболния Монтана

Волейболистите на Монтана стартираха с победа 2013-та година. При гостуването си на ЦСКА момчетата на треньора Северин Димитров се поздравиха с категоричен успех с 3:0 гейма в среща то 10-я кръг. Един час и 20 минути бяха необходими на монтанчани, за да бият "червените" в столичната зала "Васил Симов". Малкото привърженици на ЦСКА си тръгнаха разочаровани от загубата на любимия си тим.

Победата на Монтана не бе никак лека. Първият гейм момчета на Димитров го затвориха с 25:23 точки. В следващите два обаче волейболистите на ЦСКА затрудниха максимално съперника. Монтанчани спечелиха двата гейма с по 26:24 точки. Успехът бе шести за Монтана и втори над ЦСКА през сезона. Това не се е случвало никога – "червените" да загубят два пъти поред от този съперник. Реализатор за тима на Монтана стана Цанко Цанков с 18 точки. Съотборникът му Георги Михов добави 11 точки за победата. За ЦСКА с най-голям актив завърши Ивайло Стефанов с 18 точки, Петър Кирчев реализира 11 в общия актив. Северин Димитров не скри, че голяма заслуга за победата имаше Цанко Цанков. След кръга Монтана заема 5-тото място с актив от 17 точки. Лидер е "Марек Юнион-Ивкони" с 25.

"Имаше известно колебание в посрещането. Но смятам, че отличното представяне на Цанко Цанков подпомогна значително за успеха. Опитът си каза думата, състезателят бе на ниво и изигра важна роля в решаващите моменти. Победата е много важна за нас. Преди тази среща бяхме седми в класирането. Сега ще има размествания, отиваме напред. Но този мач няма да е определящ за нас. Предстоят доста важни двубои от първенството. Имаме тежко домакинство на "Арда" /Кърджали/ тази седмица. Ако сме постоянни, тогава ще имаме шансове да се преборим за по-предно класиране", сподели Димитров.

В останалите срещи от 10-я кръг:

Нефтохимик 2010 - Марек Юнион-Ивкони 1:3
Арда - Левски Волей 0:3
КВК Габрово - Славия 3:0
Пирин Балканстрой - Виктория Волей 3:2

НВЛ - Суперлига, България 2012/2013 (мъже), класиране:

1 Марек Юнион-Ивкони 25
2 КВК Габрово 23
3 Левски Волей 22
4 Пирин Балканстрой 19
5 Монтана 17
6 Нефтохимик 15
7 ЦСКА 14
8 Арда 6
9 Виктория Волей 6
10 Славия 3
По публикацията работи: Любо Андреев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна