Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Монтана отстъпи в домакински мач на "Нефтохимик" със 70:76

Баскетболистките на Монтана не успяха да нанесат първа загуба на "Нефтохимик 2010" Бургас в Националната лига при жените. В зала "Младост" момичетата на треньора Славко Димитров отстъпиха със 70:76 точки на лидера от Бургас. За бургазлийки това бе 16 поредна победа.

Треньорът на гостенките Петко Маринов заложи в стартовия състав на четири чужденки, а Анета Митева бе единствената българка. Монтана пък стартира с четири българки и украинката Олена Самбурска. Първият кош падна след 60 секунди игра, вкаран от Робинсън. Сметката на Монтана пък откри Самбурска. В 5-та минута монтанчанки водеха със 7:4, но след кош на Олга Дубровина "Нефтохимик" обърна резултата в своя полза и в края на първата четвърт гостенките водеха с 16:10. След тройка на Милена Томова Монтана изравни- 24:24 точки- 4.19 минути преди почивката. В следващите минути домакинките не успяха да направят обрат и се оттеглиха в съблекалните с 8 точки пасив.

Момичетата на треньора Петко Маринов записаха много силни минути в следващата четвърт, като преднината им достигна 18 точки- 54:36. В последните 10 минути Монтана можеше да стигне до обрат, но изпусна да вкара при две последователни атаки и загуби със 70:76 точки.

За Монтана с по 25 точки завършиха Милена Томова и Олена Самбурска. За гостенките предимството бе в борбата под коша, където над всички бе Ашли Гейл, която реализира 26 точки и 13 борби. По 16 точки вкараха Олга Дубровина и Анна Соколан. Въпреки победата след срещата Петко Маринов избухна и на висок тон се скара на своите състезателки:

"С неадекватната игра на някои от момичетата можехме да загубим мача в последните минути! Монтана ще става все по-добър отбор с обиграването на Олена Самбурска. Тя два пъти ни направи шампиони", призна Маринов.

Славко Димитров подчерта, че една от причините за загубата е отсъствието на Радостина Славова:

"През седмицата Славова дори бе в болница, заради тежък грип", уточни Димитров.

В събота Монтана има тежко гостуване на "Левски" София, а "Нефтохимик" Бургас почива.
По публикацията работи: Любо Андреев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна