Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Монтана взе нападател и вратар, пробва халф от Африка

Нападателят Венци Иванов и вратарят Христо Иванов подписаха с Монтана. Двамата дадоха съгласието си последователно в рамките на три часа. Бившият капитан на монтанци Венци Иванов разтрогна с Миньор /Перник/. Христо Иванов пък не влезе в сметките на наставника на Ботев /Пловдив/ Станимир Стоилов.

"Разбрахме се с кмета Златко Живков и изпълнителният директор Румен Панайотов от една дума. В Монтана имам много приятели и за мен е чест, че се завръщам тук", сподели Христо Иванов. Стражът игра на стадион "Огоста" два сезона преди да премине при "канарчетата". Венци Иванов пък се завръща у дома след две години и половина. Двамата се договориха да останат до края на първенството.

Монтана ще пробва външния полузащитник Зонго. 27-годишният чернокож футболист е роден в Буркина Фасо, висок е 170 сантиметра. За последно е играл в Малта. Днес Зонго направи първа тренировка на стадион "Огоста" и остави отлични впечатления. Предимство за него е, че може да играе отляво и дясно, както й зад нападателя. Зонго ще бъде тестван в контролата с Любимец. Мачът е на 26 януари от 11 часа в Правец.

"Търсим съперник за 30 януари, на 2 февруари играем с Етрополе, ако позволят метеорологичните условия"- уточни наставникът на Монтана Атанас Джамбазки.

До сега Атанас Джамбазки отпрати двама чернокожи сенегалски нападатели. Спарингът в Правец пропускат защитниците Виктор Дениран и новото попълнение Мартин Дечев. Двамата имат проблеми с коленете и няма да играят. Неофициален дебют с екипа на Монтана се очаква да направи и последното ново попълнение защитникът Иван Михов, който подписа за една година.
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна