Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" пусна Игнасио Варела

Врачанският "Ботев" и уругвайският младежки национал Игнасио Лорес Варела прекратиха договора на футболиста и от този момент той е свободен да облече екипа на който си поиска български или чуждестранен отбор. Информацията бе потвърдена от спортния директор на врачани Валентин Станчев. Разтрогването на контракта стана 4 часа и 40 минути преди да се затвори зимният трансферен прозорец в Европа.

"Раздялата удовлетворява и двете страни. Най-важното в случая е, че не отстъпихме нито едно евро от претенциите, които имахме, за да бъде прекратен договорът на Варела"-
похвали се Валентин Станчев, но отказа да назове конкретната сума, срещу която Игнасио Лорес Варела вече е свободен да облече екипа на ЦСКА. Преди дни "армейците" представиха уругваеца като сигурното си ново попълнение.

"Благодарни сме на Варела за това, което даде и направи за нашия клуб и му пожелаваме бъдещи успехи където и да отиде"- коментира развитието на трансферната сага с уругваеца кметът на Враца инж. Николай Иванов, който е и председател на управителния съвет на ПОФК "Ботев".

По неофициална информация клубът, който държи правата на 21-годишния нападател- италианският "Палермо", ще преведе на врачани 75 000 евро. Роденият на 26 април 1991 година младежки национал на Уругвай пристигна във Враца в началото на септември. Той изигра 8 мача с екипа на врачани, в които не успя да вкара нито едно попадение. Игнасио Лорес Варела дойде със статут на преотстъпен от "Палермо", който го беше купил през 2011 година от уругвайския клуб "Дефенсор Спортинг" за 2 800 000 евро.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна