Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 130 деца участваха в областен турнир по шахмат във Видин

В СОУ "Любен Каравелов" във Видин се проведе вторият областен турнир по шахмат за ученици от 1 до 4 клас. В състезанието участваха 134 ученици от Видин и Белоградчик. След упорита борба продължила цели 7 кръга се открои и победителят - Дейвид Ангелов, ученик от 4 клас в СОУ "Цар Симеон Велики" и възпитаник на шахматна школа "Найден Войнов" още от 5-годишен. На второ място се класира Вероника Тодорова от ОУ "Иван Вазов" от 2-ри клас, която взе сребърен медал и купа за първото място в своята възрастова група. Изключително впечатление направи и представянето на Йоан Георгиев от ЦДГ №8, който се представи най-силно от всички първокласници и взе купа за I място, I клас.

До края на учебната година предстоят общо 4 областни училищни турнири за 1-4 клас, които ще се проведат на 28 февруари, 28 март, 25 април и 16 май. На последния турнир ще се състои и официалното награждаване за генерално класиране от всичките 6 турнира през учебната година, на което ще бъдат раздадени големи награди.

Турнирът е организиран от Шахматен Клуб "Найден Войнов"- Видин с подкрепата на Регионаления инспекторат по образовани, СОУ "Любен Каравелов" и всички партниращи училища на територията на Видин и областта.
По публикацията работи: Екип НОВИНИ
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени