Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валентин Станчев, спортен директор на "Ботев" Враца: "Бюджетът на отбора е обезпечен, търсим нападател и полузащитник"

"Ботев" продължава да търси за пролетната си селекция нападател и офанзивен полузащитник, заяви на пресконференция Валентин Станчев. Спортният директор на врачанския клуб призна, че той води разговори с евентуалните нови попълнения и уточни, че врачани търсят хора без трансферни искове:

"Това е начина ни работа: търсим футболисти, които са свободни агенти. Но следим отблизо и преговаряме с футболист от чужбина."

Благодарение на правилната финансова политика в "Ботев" след идването на новото ръководство, бюджетът на клуба за пролетния полусезон в "А" група е обезпечен - трансферът на Михаил Иванов в Левски и прекратяването на договора на Игнасио Лорес Варела ще напълнят касата с около 350 000 лева, което се равнява на издръжката на отбора на юни, призна спортният директор Валентин Станчев:

"И спортно-техническото и клубното ръководство са доста по-спокойни за финансовото състояние на клуба през пролетния полусезон. Но ние работим и вчера, и днес, и утре, за да завършил подобаващо в класирането и финансово добре, но и да не треперим и занапред. Опитваме да осигуреим доброто финансово бъдеще на клуба, да преподпишем договори с футболистите, от които ще имаме нужда и занапред, както и предварителни договори с онези, които сме набелязали, за да подсилим отбора в движение.", завърши Станчев.
По публикацията работи: Жоро Александров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна