Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юношите старша възраст на Монтана- лидер във временното класиране в пета Национална "А" волейболна група

Юношите старша възраст на ВК Монтана остават едноличен лидер във временното класиране в пета Националната "А" волейболна група. В зала "Огоста" се проведе първия турнир за тази възраст за 2013-та година. Момчетата на треньора Ивайло Бодурски записаха две чисти победи. Младите надежди на клуба се наложиха с по 3:0 гейма над Град /Белоградчик/ и Пирдоп. Срещите в зала "Огоста" изгледа и бившият капитан на юношите старша възраст Стилиян Бодурски, който претърпя тежка катастрофа през есента.

В първенството Монтана няма загуба вече 10 поредни мача, което е прецедент в историята на клуба. По същото време в Етрополе местния тим победи с по 3:0 гейма Габрово и Царевец /Велико Търново/ и заема второ място в класирането. В тази група се играе само за една директна квота за републиканското първенство, като вторият, заедно с третия, отиват на квалификации за финалите. До края предстоят още два турнира. От петък- 8 февруари, до неделя- 10 февруари, в Етрополе се срещат Монтана и домакините в спора за призовото място.

"Имаме кадрови проблеми. Заради травми няма да използвам капитана Цветко Куздов и основния разпределител Кристиян Васич. Ще вземем попълнение от юношите младша възраст", коментира треньорът Ивайло Бодурски.
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна