Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Злато и сребро за врачанските лекоатлети

4 златни и 2 сребърни медала донесоха от международния турнир "Академик" лекоатлети от Врачанска област. Надпреварата за мъже и жени се проведе в зала, като състезанието в Добрич беше първи официален старт в Царицата на спортовете за тази година в България.

© Снимка: Люба Филипова Архив

Гита Додова на церемонията "Спортист на годината"
С титла се завърна Гита Додова от АК "Враца", която триумфира в сектора за троен скок с постижение от 13.99 метра. Това я изпрати в челната осмица на европейската ранглиста за годината. Впечатляващ резултат постигна и гюлетласкачът от АК "Павел Павлов" Георги Иванов, който изпрати уреда на 20.59 метра - това е с 4 см под държавния рекорд на Георги Тодоров.

С две златни и две сребърни отличия се завърнаха състезателите на мездренския клуб "Атлет", които участваха в Държавното първенство. Победител в бягането на 800 метра е Сава Тодоров с време 1’57.34 минути. В дисциплината 3 000 метра мездренските атлети постигнаха дубъл - убедителен победител е Митко Ценов с 8’38.95 минути, а втори е наставникът му Йоло Николов с време 9’15.65 минути. Сребърен медал спечели девойката Милица Мирчева на 1500 метра. Тя бе изпреварена само от безспорната прима в момента у нас Силвия Дънекова. Победата в спринта на 60 метра с личен резултат пък постигна Денис Димитров. Талантът от Монтана, който за известно време се състезаваше и във врачанския "Елит", вече е състезател на "Локомотив" от Русе.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна